Siz Leğende Kayarsınız!...

Hakkı EMİROĞLU

2004 yılında Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Faruk Nafız Özak tarafından şehrin gündemine getirilen Gümüşhane sınırları içerisinde kalan Çakırgöl için Erzurum’dan bilim adamları ve meteoroloji yetkilileri helikopterle birçok kez sorti yaptılar.
Çeşitli ölçümler yapılarak sonuçları Fevzi hocanın Söğütlü’deki restoranında o günlerde basın toplantısıyla kamuoyunu açıkladılar.
Bilim, rutubetin çok yüksek olduğunu burada bir tesis yapılması halinde 24 saat soba yansa dahi çarşafların ve yorganların nemini kurutmanın zor olduğunu açıkladı.
Ayrıca buranın çok rüzgâr aldığını insanların yürümekte zorlandığını bu havada karın yere düşmeden savrulduğunu bu nedenle kar tutmasının zor olduğunu da anlattılar.
Ben de kendilerine orada kızakla değil leğenle mi kayacağız diye sormuştum?
Sonuç olarak bilim adamları bize resmen burada bir tesisin çalışmasının imkansız olduğunu anlattılar.
Bu toplantıda yanımda oturan İl Kültür Turizm müdürü Mehmet Öncel Koç bana bu iş Gümüşhane’nin işi Trabzon’un değil sözlerini yazmıştı.
Bu şehrin en çalışkan Müdürü Koç’u Bakan Özak ve İl Başkanı Av. Genç Niğde’ye sürdürdüler oradan da emekli oldu.
Tüm bunlara rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Çakırgöl yolunun ihalesi yapıldı trilyonlar harcanarak istinat duvarları yapıldı.
Hatta perde beton kalıbı çökünce oradaki balık havuzları ağzına kadar çimento harcı doldu ve tüm balıklar ölürken yüklenici firma Merhum Murat Altuntaş bunların parasını ödemek zorunda kalarak işi bırakmıştı.
Bakın şimdi 20 yıl sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski Bakan Faruk Nafız Özak ve Trabzon TSO Yönetim Kurulu Üyesi Canbakkal Ankara’da bir toplantı yaparak Çakırgöl projesini yeniden gündeme taşıdıklarını üzülerek görüyorum.
Gümüşhane’de yapılacak olan bu tesisin Büyükşehir Belediye Başkanı Genç ve Yönetim Kurulu üyesi Canbakkal ile ilgisini anlayamadım!
Komşuda pişer bize de düşer diye düşünüyorsalar?
Daha pişecek bir şey yok, yenecek yemekte, yapacak hiçbir iş de yok.
Ancak bizim insanımızın her 20 yılda bir havanda su dövme toplantılarını yaptıklarını görmek beni üzüyor!...