Doğruya doğru demek; Milletvekili Mehmet Muş!

Hüseyin KURT

Samsun gelişim potansiyeli çok yüksek bir şehir. Bu potansiyele rağmen gelişimi çok yavaş oluyor.
Aynı potansiyeldeki denk şehirler gelişimine hızla devam etmesine rağmen sanki görünmeyen bir el tarafından her türlü gelişimi kontrol altında tutuluyor algısı oluştu.
Samsun neler olmadı ki?
Samsun’un eski dönemlerdeki sloganlarında; Tarım şehri…, Sağlık Kenti…, Spor Kenti…, Tarım Kenti… vs. vs. Bazıları slogandan ileri maalesef gidemedi. Bunu şehrin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi – SEGE verilerinde de görebiliriz.
Son dönemde Samsun’da yeni organize sanayi alanının tahsis/yatırıma açılması, Havza OSB’nin geniş bir gelişim alanı avantajı ve Vezirköprü’nün iç çekişmelerden dolayı kaçırdığı fırsatlardan dolayı potansiyelinin Havza’ya kayması Havza’yı da bölgenin parlayan yıldızı haline getirdi.
Organize Sanayi Bölgelerinin tahsisi konusunda son yıllarda Vali Dr. Zülkif Dağlı’nın vizyonu ile başlayan dışa açılma ve “gerçek yatırımcıya” ulaşma çabası Samsun’un kaderinde bir dönüm noktası oldu. Devamı süreçte ilk başlarda ön yargı ile baktığımız ama sonrasında Samsun’un öz evlatlarından çok daha fazla Samsun’a hizmet etme çabasına şahit olduğumuz Milletvekili Mehmet Muş, hızlı ve çözüm odaklı bir bakış açısıyla yeni bir döneme girdik.
Çinli Otomotiv Markası Chery’nin de yeni OSB’de 1500 da üzerine yapacağı otomobil üretim fabrikası yatırımı ise Samsun için son yılların en güzel haberi oldu.
Samsun’da uzun yıllar hâkim olan “küçük olsun bizim olsun” veya “bizden habersiz kimse Samsun’a gelemez” işleri sona erdi görünüyor. Bu statükocu oligark yapılar maalesef Samsun’un gelişimini yıllarca kontrol altında tuttuğu gibi önceliği “eş, dost, akraba, cemiyet, siyaset” yaparak büyüyen bir Samsun’da kontrolün ellerinden çıkmasından korktular.
Samsun Vekili Mehmet Muş konusunda kendim adına öz eleştiri yaptığım gibi birçok kamu kurumu, siyasetçi, basın mensubu nazarında da bu öz eleştirileri alıyorum. Kendisinin birçok konuya hakim olduğu, yatırımları ve süreçlerini bizzat takip ederek sonuç odaklı olarak hızlı aksiyon aldığı dost meclislerinde ve toplantılarda konuşuluyor. Bu durumu Samsunlulara aktarmak da Samsun basınına düşüyor. Anladığım kadarıyla Sayın Muş çalışkan ve çözüm odaklı olduğu kadar mütevazi de. Olur olmaz konularda, haber niteliği bile taşımayan hususlarda zoraki haberler servis ettirmiyor en azından.
Mehmet Muş Bey, Samsun ile öncesinde bir organik bağı olmamasına rağmen vekil seçildiği şehre hizmeti önceleyerek Samsun’un yıllarca özlediği bir Milletvekilliği yapıyor. Aslında “Vekil” yerine “Milletvekili” diyebiliriz artık. Son yıllarda siyasi partilerin Vekilleri insanların önüne seçilsin diye getiriliyor ama o Vekillerin Milletin Vekili olması kendisini hizmetle seçmenlere ispatı ile oluyor. Bu anlamda Sayın Mehmet Muş Samsun’da gönüllerin ve Samsun’un Milletvekili olmuştur.