ARACINIZIN KIŞ BAKIMI VE KIŞ LASTİKLERİNİZİ ŞİMDİDEN HAZIR EDİN

 ARACINIZIN KIŞ BAKIMI VE KIŞ LASTİKLERİNİZİ ŞİMDİDEN HAZIR EDİN Soğuk havalarda yumuşaklığını kaybetmeyen özel hamur karışımı ve karlı, buzlu yollarda bile tutunma sağlayan özel sırt de

ARACINIZIN KIŞ BAKIMI VE KIŞ LASTİKLERİNİZİ ŞİMDİDEN HAZIR EDİN
03 Kasım 2014 - 12:03
 ARACINIZIN KIŞ BAKIMI VE KIŞ LASTİKLERİNİZİ ŞİMDİDEN HAZIR EDİN

Soğuk havalarda yumuşaklığını kaybetmeyen özel hamur karışımı ve karlı, buzlu yollarda bile tutunma sağlayan özel sırt deseni sayesinde kış lastikleri, her türlü hava ve yol koşulunda daha emniyetli bir sürüş sağlıyor.

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yaz lastiklerinden kış lastiklerine geçiş yapmak için sürücülere önemli hatırlatmalarda bulunuyor.

Brisa, kış şartlarına hazırlıklı olmak için, trafikte sürüş emniyetinin önemli bir parçası olan kış lastiklerini şimdiden temin etmeleri konusunda araç sahiplerine tavsiyede bulunuyor.

Kış koşullarında yapılan sürüş testlerine göre, yaz lastikleriyle 50km/s hızla giden bir aracın fren mesafesi 44metre iken, bu ölçüyü 36 metreye kadar düşürebiliyor. Bu kısalan 8 metrelik fren mesafesi de yaklaşık iki binek araç boyuna denk geliyor. Kışın sıkça yaşanan can ve mal kayıplarıyla sonuçlanan trafik kazalarının azaltılmasında, kış lastiği kullanımı hayati bir önem taşıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum