Arapaların yeni gözdesi Samsun

Turki Arabi Travel Seyahat Acentesi CEO’su ve Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD)Karadeniz Temsilcisi metin Çalışkan, Samsun ve Orta Karadeniz Bölgesi’nin 2016 yılında Arabistan v Du

Arapaların yeni gözdesi Samsun
11 Mayıs 2016 - 20:24
Turki Arabi Travel Seyahat Acentesi CEO’su ve Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD)Karadeniz Temsilcisi metin Çalışkan, Samsun ve Orta Karadeniz Bölgesi’nin 2016 yılında Arabistan v Dubai’de yapılan fuarlarda tanıtıldığını belirterek  bu yılın Arap turist açısından yoğun geçeceğini ifade etti.
TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu’nda yapılan Orta Doğu turizm bilgilendirme toplantısında konuşan Çalışkan, Samsun ve Orta Karadeniz Bölgesi olarak 2016 yılında Cidde, Riyat ve Dubai fuarlarına katılarak bölgenin yoğun bir tanıtımını yaptıklarını söyleyerek, “2016 yılında başta Büyükşehir Belediyemiz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Turki Arabi Travel olarak bizim yoğun bir tanıtım kampanyası düzenledik. Bu yıl ilk 4 ay üç tane fuara katıldık. Bu yıl bölgemize yoğun bir arap turist gelmesini bekliyoruz” dedi.
2016 yılında Samsun’a arap turist akını olacak
TÜRSAB BYK Başkanı Temel Uzlu’nun da katıldığı toplantıda  Metin Çalışkan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) yetkililerin Arabistan ve Dubai’de yapılan fuarlara özel ilgi gösterdiğini dile getirerek, “Şubat ayında Cidde’de yapılan fuara, OKA Yönetim Kurulunda bulunan Samsun, Tokat, Amasya valileri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz  katıldı. Cidde Emirininde katılığı fuarda bulunan stantların yüzde 40’nı Türkiye’den giden katılımcılar oluşturdu. Uluslar arası yayın yapan El Arabia TV, Al Jaseera ve Sudi Arabistan Kanal 1 televizyonlarına röportaj vererek Samsun’u tanıtma imkanı bulduk” diye konuştu.
Nisan ayında Riyat ve Dubai’de düzenlenen fuarlara da Samsun ve bölge olarak katılım sağlandığını belirten Çalışkan, “Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere, OKA yetkilileri Samsun ve Bölge turizmin gelişmesi için yoğun çaba sarf ediyorlar. Dubai’de yapılan turizm fuaranı ilimizin ve bölgemizin tanıtılması için ziyaret ettim. Dubai’de bulunan seyahat acentalarının yetkilileri ile görüşüp onları Samsun!a davet ettim. Cidde ve Riyad fuarlaırna Samsun’dan firmalar bu stanta kendilerini tanıtma imkanı buldular” dedi.
OTSAT üyesi 16 seyahat acentesi Samsun’a geliyor
OTSAT üyesi 16 tur firmasının sahiplerinin 13 Mayıs Cuma günü Samsun’a geleceğini ve Samsun’un önemli turizm lokasyonlarını ziyaret edeceklerini sözlerine ekleyen Çalışkan, “Cuma günü OTSAD üyesi 16 tur firmasını Samsun’da ağırlayacağız. Samsun’a arap turistlerin daha yığun gelmesi için Ortadoğudan turist getiren firmaların Samsun’u bilmeleri önemli. Bu açıdan arkadaşlarımıza Samsun’u tanıtacağız. Böylelikle onlarda tur programlarına Samsun’u ekleyecekler” diye konuştu.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum