Arsin belediye başkanı Dr. Erdem...

Sen Neymişsin Dr

Arsin belediye başkanı Dr. Erdem...
03 Nisan 2016 - 17:23
Sen Neymişsin Dr. Erdem!

Arsin belediye başkanı Dr. Erdem Şen düzenlediği basın toplantısıyla yukarılara doğru tırmanmaya başladığını resmen açıkladı.
Öyle ya yanına bazı STÖ Başkanlarını alarak yaptığı gövde gösterisinin başka bir amacı olamaz.
Başkan Şen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde TTSO başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun talebi üzerine söz verdiği yatırım adasının yapılacağını, Akyazı’ya şehir hastanesi kurulacağını hepsinin kanun teklifinin meclise sunulduğunu söylüyor.
Akyazı ile başkan Dr. Şen’in ne ilgisi var biliyorum ancak evinin Akyazı koyuna çok yakın olduğunu biliyorum. İlçede değil de şehir de oturduğu için Akyazı’yla ilgilenmesi hakkıdır. Başkan Dr. Şen şehir hastaneleri yönetmenliğini okusa bunları devlet yapmaz özel teşebbüs yapar.
Yurt çapında şu anda inşaatları devam eden şehir hastaneleri de kendi satın aldıkları araziler üzerinde bu hastanelerin inşaatlarını yapıyorlar. Yüklenici firmalar yap –işlet devret usulü ile şehir hastanelerini Kamu-Özel ortaklığı şeklinde devlet tek kuruş ödemeden bunları yaptırtıyor. 29 yıl çalıştıracaklar. Tüm doktorlar, idareciler, temizlik ve güvenlikçiler firmanın sözleşmeli elemanı olacaklar. Anlayacağınız bu uygulama taşeronlaştırmayı teşvik eder. Bunun alt yapısı hazırdır. Sağlıkta dönüşüm adı altında tüm Dr. ve idareciler sözleşmelidirler. Bu hastaneler de aynı sözleşme ile çalışacaklar.
Ayrıca sözleşmeye göre mevcut hastanelerimizi yıkıp arazilerini başka bir amaçla ev ve iş yeri yapabilecekler.
Sonuç olarak devlet TEDAŞ ve Telekom’a ne kadar karışırsa Sağlık bakanlığı da buraya o kadar karışabilecek.
Şimdi bu noktada başkan Dr. Şen meslektaşlarının sözleşmeli olarak bir firmanın eline geçmesini nasıl karşılar merak ediyorum?
Yatırım adasına sıra gelince; Bu proje Trabzon TSO ait. Bunu gündeme getiren ve projelendiren Suat Hacısalihoğlu ısrarla takip ettiği halde bugüne kadar bir arpa boyu yol alamadı, daha kanunu bile çıkmadı. Evrakları Çevre ve Şehircilik bakanlığında bekliyor. Çünkü aynı yere eski bakan İdris Güllüce Aşkale çimento için tamir tahliye limanı vermiş… Onu yok sayamıyorlar. Sayarlarsa hukuki süreç başlayacak oda yıllarca sürecek!
İkinci üniversite diyor başkan Dr. Şen? Onun kanun teklifi TBMM Başkanlığına milletvekillerince daha verilmemiş. Önce teklif verilecek Milli Eğitim Komisyonunda görüşülecek, kabul görürse Genel Kurula inecek.  Genel Kurulda da kabul edilirse YÖK’e gidecek. YÖK Genel Kurulu kabul edecek, kadrolarını ihdas edecek kuruluşu gerçekleşecek…
Doğalgaz konusuna gelince? Yüklenici firma tüm şehre doğalgaz dağıtım işini bağımsız kurul EPDK’dan almış. Güzergâhı açma işi büyükşehir belediyesinde. Kendi yolundan yani şehir içinden mi? Karayolları içinden mi geçecek? Ona büyükşehir belediye meclis karar verecek.
Firma Arsin organizeye değil tüm ilçelere doğalgaz vermek istiyor.
Çünkü para kazanacak.
Güzergâhı açılmıyor, yani önü açılmıyor…
Bunun için Enerji Bakanı Berat Albayrak ada ihtiyaç yoktur… O da reklam kısmıdır. İşin asıl sahibi şirketin ortağı Trabzon büyükşehir belediyesidir.

Top ondadır bu böyle biline!

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum