Asansörde kırmızı etiket varsa asansörü kullanmayın…

ASANSÖRE BİNERKEN DİKKAT! İlkadım ve Atakum Belediyeleri ile yapılan protokol gereği bu belediyelerimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren asansörlerin muayene işlemleri TSE Samsun Proje Ko

Asansörde kırmızı etiket varsa asansörü kullanmayın…
11 Eylül 2014 - 18:37
ASANSÖRE BİNERKEN DİKKAT!

İlkadım ve Atakum Belediyeleri ile yapılan protokol gereği bu belediyelerimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren asansörlerin muayene işlemleri TSE Samsun Proje Koordinatörlüğünce yürütülmektedir. Şu ana kadar yapılan muayene sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını bir görev olarak kabul ediyoruz.

Asansörde kırmızı etiket varsa asansörü kullanmayın… Kontrol edilen asansörlerin %80 i kırmızı etiketlidir. Kırmızı etiketli asansörlerin kullanımı can ve mal güvenliği acısından yüksek risk taşımaktadır. Bu asansörlerin uygunsuzlukları giderilene kadar kullanılmaması gerekmektedir.

Maalesef!.. Kırmızı etiketli olmasına rağmen asansörler kullanılmaya devam edilmektedir. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı ve en kısa sürede eksiklerini tamamlattırmalıdır.

-Sarı etiketli asansörler ise kabul edilebilir sevide risk taşımaktadır.

-Yeşil etiketli asansörler ise uygun olan asansörlerdir.

-Hiç etiket yoksa asansör muayene edilmemiş demektir.

-Bir başka büyük tehlike ise, muayene ettirilmeyen asansörlerdir. Asansörünü muayene ettirmeyen yöneticilerimiz, asansör muayene işlemini gereksiz bir ayrıntı olarak görmektedir.

Eğer bina yöneticisi asansörü kontrol ettirmiyorsa veya kırmızı etiketli asansörün kullanımına izin veriyorsa, asansörü diğer kullananlar, yöneticiyi uyarmalıdır. Yine devam ediyorsa, belediyeye ya da Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüklerine şikâyetlerini bildirmelidirler.

-Asansör muayeneleri bakımcı firma ve tesis sahibi ile birlikte yapılmaktadır.

-Asansörlerin bakımının TSE Hizmet Yeri Belgesi olan, yetkin bakımcı firmalara yaptırılması gerekmektedir. Çantacı ya da merdiven altı olarak isimlendirilen şahıslara bakım yaptırılmamalıdır.

-Uygunsuzlukların %90 ı asansörün ilk montajı esnasında, gerekli olduğu halde monte edilmeyen, eksik parçaların sistemde bulunmayışından kaynaklanmaktadır.

-İlk muayene de olmadığı tespit edilen eksik parçaların tamamlanması yönetici ile bakımcı firma arasında sıkıntıya neden olmaktadır.

-Bakım işini üstlenen firmadan, bakım sözleşmesini imzalanması akabinde söz konusu asansör için detaylı bir durum tespit raporu hazırlayıp sunmasını istemelidir.

Asansörlerin muayene ettirilmesi için yetkili olan A tipi muayene kuruluşuna müracaat edilmesi yeterlidir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum