ASIL TEK ADAMLIK ŞİMDİKİ SİSTEMDE!

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Tek Adamlık Şimdiki Sistemde

ASIL TEK ADAMLIK ŞİMDİKİ SİSTEMDE!
31 Mart 2017 - 19:17
1MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Tek Adamlık Şimdiki Sistemde. Şu anki sistem tek adamlığa izin veriyor, tek adamlık şuan var” dedi.
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, ASKON Samsun Şubesinin düzenlediği kahvaltı programında Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında konuştu.
Kahvaltıda selamlama konuşması yapan ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, “16 Nisan Tarihinde ülkemizde yapılacak olan referandum ve sistem değişikliğini Sivil irade temsilcileri olarak yakından takip etmekteyiz. Ülkemizin ve şehrimizin katma değer istihdam üreticileri olarak Konuyla alakalı Şehrimizin Milletvekilleriyle bir araya gelerek istişarelerde bunuyoruz.
Geçen hafta Ak Parti Samsun Milletvekillerinden Ahmet Demircan Beyi dinlemiştik. Bu hafta Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Millet Vekili Sn. Erhan Usta Beyin Konuyla İlgili düşüncelerini ve Paylaşımlarını dinleyeceğiz” diyerek sözü MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya bıraktı.
7- Boş kalıp haberKUVVETLER AYRILIĞINI DENGEDE TUTAN SİSTEM
Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında MHP’nin görüşlerini anlatan Usta, MHP’nin sistem değişikliğini körü körüne desteklemediğini belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisinin bu anayasa değişikliğine katkısı çok büyüktür. MHP, hukuka tamamen uygun demokratik bir değişiklik hazırlanmasını sağlamıştır. Önüne gelen metni direk kabul edip hükümetin peşinden gitmiş değildir. Kuvvetler ayrılığını dengede tutma yönünde ciddi katkılarımız olmuştur. Hiç bir şeyden sorumlu olmayan ve yargılanamayan Cumhurbaşkanlığı sisteminden, yaptığı her eylemden yargılanabilecek bir Cumhurbaşkanlığı sistemine dönüşüm hazırlanmıştır” diye konuştu.
Bilgi kirliliğinin çok fazla olduğu alanlardan birinin de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi olduğunu söyleyen Usta, "Sanki Cumhurbaşkanı kararnamelerle istediği her şeyi yapacak gibi bir hava estiriliyor. Cumhurbaşkanı kararnameleri normlar hiyerarşisinde kanunların altında yer alacak. Kararnameleri tamamen sınırlandırırsanız sistemi çalışmaz hale getirirsiniz. Ucunu çok açık tutarsanız yasamanın alanına girer ve kuvvetler ayrılığını zedeler” diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum