"AŞMAK İÇİN HAREKET" SPOR ŞENLİĞİ SALIPAZARI'NDA YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen, “Aşmak İçin Hareket” kampanyası kapsamında Salıpazarı İlçesinde engelliler ile birlikte Spor Şen

"AŞMAK İÇİN HAREKET" SPOR ŞENLİĞİ SALIPAZARI'NDA YAPILDI
04 Haziran 2016 - 00:18
Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen, “Aşmak İçin Hareket” kampanyası kapsamında Salıpazarı İlçesinde engelliler ile birlikte Spor Şenliği yapıldı.
Spor şenliğine; Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, İlçe Garnizon Komutanı Hakan Akçay, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelliler İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, Sicil Lisans Şube Müdürü Gaye Gümüş, Salıpazarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Talip Tıraş, Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Mehmet Akbulut, engelli vatandaşlar, aileleri ve sporcular katılım sağladı.

[gallery ids="51850,51849,51848"]
ÖNÜNÜ AÇMA ADINA DAHA DUYARLI OLACAĞIZ
Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak spor şenliğinde yaptığı konuşmada, “Aşmak İçin Hareket projesi etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Ne kadar önemli bir meselenin biz ne kadar farkında değilmişiz onu anlamış olduk. Burada ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizim belki engelli yakınımız çocuğumuz olmadığı için hayatı normal yaşama gayretinde oluyoruz. Burada engelli kardeşlerimizle beraber olarak esasen bu meselenin ne kadar ehemmiyetli olduğunu ve bizim ne kadar farkında olmadığımızı görmüş olacağız. Bundan sonraki hayatımızda da engelli kardeşlerimizin önünü açma adına daha duyarlı olacağız. Bugün burada engelli kardeşlerimizle çok güzel oyunlara etkinliklere eşlik edeceğiz, onlar ile beraber güleceğiz, eğleneceğiz. İnşallah bunu hem engelli kardeşlerimiz adına, hem de bizim meselenin farkına duyarlı olmamız adına güzel olacağını düşünüyorum. Bu etkinliği gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Valiliğimize,  Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.
BUGÜN DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ
"Etkinliğimize katılan sporcularımız, aileleri hepiniz hoş geldiniz. Etkinliğimiz hepimize hayırlı olsun" diyen Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül," Geçmiş yıllara baktığımızda engelli vatandaşlarımıza yönelik bu tarz etkinlikler yapılmıyordu. Onların farkına bile varılmıyordu. Çok büyük bir gaflet içinde olduğumuzu bugün daha iyi bir şekilde görüyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son 14 yıldır engelliler ile ilgili çok güzel projeler yapıldı ve şuanda da Cumhurbaşkanlığı himayesinde güzel bir proje olan '’Aşmak için Hareket ’projesi başlatıldı. Biz Samsun olarak ayrı bir şanslı şehiriz.  Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Bey Samsun' lu ve Samsun'a spor ve spor hizmetleri ile alakalı ayrı bir önem verilip hizmet atağı yapılıyor ve bunun için de Gençlik ve Spor Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
KATILIMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Engelliler İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz ''Değerli protokolüm, değerli sporcular ve değerli ailelerimiz, Aşmak İçin Hareket kampanyası spor şenliğine hepiniz hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde yürütülen '’Aşmak İçin Hareket'’ kampanyası, kapsamında ülke genelinde iki yılın sonunda, yüz bin engelli ve yüz bin engelsiz bireyin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirmelerini hedeflemektedir. Geliştirdiğimiz 'Aşmak İçin Hareket'  felsefesi, engelleri beraber hareket ederek aşmayı benimsiyor ve birlikte yaşama kültürü geliştirmeyi amaçlıyor. Samsun İlçelerinde ilk olarak Havza ilçesinde başlattığımız ve bütün ilçelerde yapılmasını hedeflediğimiz 'Aşmak İçin Hareket' kampanyası bugün Salıpazarı'nda yapıyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Aşmak İçin Hareket kampanyasının gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından engelli vatandaşlar için 9 adet tekerlekli sandalye hediye edildi. Daha sonra ilçe protokolü ile engelli çocuklar spor şenliği alanında kurulan basketbol, voleybol, dart, mini golf, empati istasyonu, futbol, bowling, masa tenisi, bilek güreşi, langırt, badminton gibi spor branşlarında ve oyun alanlarında eğlendiler.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum