ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÜRDÜN ÖMERİYYE OKULU İLE KARDEŞ OLDU

ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÜRDÜN ÖMERİYYE OKULU İLE KARDEŞ OLDU Anadolu İmam Hatip Liselerinin hazırlık sınıfı konulmasıyla birlikte dil eğitiminin verimini ve niteliğini artırmak için Ür

ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÜRDÜN ÖMERİYYE OKULU İLE KARDEŞ OLDU
26 Kasım 2014 - 19:55
ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÜRDÜN ÖMERİYYE OKULU İLE KARDEŞ OLDU

Anadolu İmam Hatip Liselerinin hazırlık sınıfı konulmasıyla birlikte dil eğitiminin verimini ve niteliğini artırmak için Ürdün’ün Amman Şehrindeki Ömeriyye Okullarıyla Kardeş Okul oldu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, tercihini Arapça konuşulan ülkeler arasında Ürdün’ün daha istikrarlı olması ve Arapçanın aslına uygun bir şekilde konuşulması nedeniyle bu ülkeden ya da yaptı. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit köse, hazırlık sınıfı bulunan İmam Hatip Liseleri, Beyoğlu AİHL, Kartal AİHL, Pendik Ömer Çam AİHL ve Rize Ahmet Erdoğan AİHL müdürleriyle beraber öğrencilerinin yurt dışı Arapça dil eğitim imkânlarını yerinde görmek ve incelemek ve kardeş okul projesi kapsamında Ürdün’ün Amman şehrinini ziyaret ederek Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’yle, Amman Özel Ömeriyye okulu arasında ‘Kardeş Okul Protokolü’ imzaladı.

Kardeş Okul projesi öğrencilerin nisan ve mayıs aylarında Ürdün’de dil eğitimi görmesi, Ürdün’deki kardeş okul Ömeriyye okulları öğrencilerinin de Türkiye’de ağırlanması da kapsıyor.

EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM EDİYOR

2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından “Özellikli İmam Hatip Liseleri” kapsamına alınan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra normal Anadolu İmam Hatip programı da uygulayan okul özelliği ile Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliğine de sahip..

Yurt dışında (Ürdün) Arapça dil eğitimi imkânı da sunacak olan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, hafta sonu etüt, yaz tatilinde de kurs vererek öğrencilerine Arapçanın yanı sıra İngilizcenin de temel kurallarını öğretmeyi, duyduğunu ve okuduğunu anlayabilmeyi, kendisini sözlü ya da yazılı olarak ifade edebilmeyi, mesleki ve sosyal hayatta gerekli olan dil yeterliliğini kazandırmayı hedefliyor.

Okulun hazırlık sınıflarında Arap uyruklu ve Türk hocalar tarafından dersler yüzde 100 Arapça işleniyor.

Ürdün’de aynı zamanda Türkiye Ürdün Başkonsolosluğu, Amman Yunus Emre Kültür Merkezi, TİKA Amman Temsilciliği, Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Thneibat, Devlet Personel Teşkilat Genel Müdürü Dr. Abdullah Hababne, Beyt’ül Şebab Amman Genel Müdürü Dr. Atıf A. Al-Ruwaidan, Türkiye mezunu Ürdünlü öğrenciler deneği başkanı Abdullah Ude ile birlikte Özel Nuzum Okulları, Özel Hasad Okulları, Özel Ömeriyye Okulları, Özel Mayar Okulları, Krallık Özel Okulu Yubil ziyaretleri de gerçekleştirildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum