Atakum Belediyesi desteğiyle Fizyoterapistler tarafından Postür Taraması.

Postür Taraması Atakum Belediyesi desteğiyle Fizyoterapistler tarafından Postür Taraması

Atakum Belediyesi desteğiyle Fizyoterapistler tarafından Postür Taraması.
04 Kasım 2014 - 22:26
Postür Taraması

Atakum Belediyesi desteğiyle Fizyoterapistler tarafından Postür Taraması.

Atakum Belediyesi, İlçe Milli eğitim müdürlüğü ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği İl Temsilciliği Atakum'da belirlenen okullarda postür taramasına start verdi.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Samsun İl Temsilcisi Uzm. Fizyoterapist Çiğdem Hacer Arslan çocuklara erken yaşta egzersiz bilincini aşılamanın önemine değinerek "yapılan basit ama etkili egzersizlerle beyne ve kaslara giden oksijen miktarı arttığı için vücut ve beyin daha zinde kalıyor" dedi.

Pilot okul olarak seçilen Mimar Sinan İlköğretim okulunda 1. ve 4. sınıf olmak üzere 810 öğrencinin taramadan geçeceğini belirten Aslan " Atakum Belediye Başkanımız Sayın İshak Taşçı'ya, İlçe milli Eğitim Müdürümüz Kadri Bektaş'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı" ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak başlatılan bu projeye destek verdik ve çocuklarımızın sağlığının söz konusu olduğu her projeye seve seve destek olabileceğimizi ifade etmek isterim. Bu proje ile çocuklarımızın duruş bozukluğuna bağlı omurga problemleri tespit edilecek ve ailelere bilgi verilerek hekime yönlendirilecektir " dedi.

Çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Taşçı ve İlçe Milli Eğitim müdürü Bektaş çocuklarla beraber sıralara oturarak okul yıllarını andılar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum