Atakum yeşilleniyor…

Taşçı'nın uygulamasına halk desteği

Atakum yeşilleniyor…
17 Şubat 2015 - 17:11
Taşçı'nın uygulamasına halk desteği. 

Yeni yapılacak binalara 'fidan dikme zorunluluğu' getiren Başkan Taşçı, bu girişimine vatandaşlardan da büyük destek geldiğini belirterek, "Kısa sürede 800 fidan dikimi için talep aldık. Fidanlar yakında toprakla buluşacak. Rakam her geçen gün artacak" diye konuştu.

Atakum İlçesinde yeni yapılacak binalarda daire ve dükkân sayısı kadar fidan dikilmemesi halinde ruhsat vermeyeceklerini açıklayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, atılan bu adıma vatandaşların büyük destek verdiğini belirtti.

'KISA SÜREDE 800 BAŞVURU'

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede yeşil alanların çoğalmasını hedefleyerek başlattıkları uygulama kapsamında gelen talep doğrultusunda ilk etapta 800 fidan toprakla buluşacağını belirtti. Başkan Taşçı, "Daha yeşil bir Atakum için hayata geçirdiğimiz proje kapsamında yeni yapılan binalarda daire ve dükkân sayısı kadar fidan dikimi yapılmaması halinde ruhsat vermeyeceğimizi açıklamıştık. Bu kapsamda hem yeni yapılan binalar hem de mevcut binalar için vatandaşlarımızdan ciddi bir talep alıyoruz. Kısa sürede 800 fidanın dikimi için talep aldık. Bu rakam her geçen gün daha da artıyor. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu duyarlılık, daha yeşil bir Atakum için aynı heyecanı yaşadığımızın göstergesi oldu. Bu hedefe ulaşma anlamında destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ATAKUM HALKINDAN DUYARLILIK

Atakum’da önümüzdeki haftadan itibaren fidanların toprakla buluşmasını sağlayacaklarını belirten Başkan Taşçı, “Kısa bir süre önce ‘Atakum’da Yeşil Adım’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz projeye gösterilen ilgi karşısında son derece memnunum. İnanıyorum ki 2015 yılı sonuna kadar ciddi bir mesafe kat etmiş olacağız. Yeşili, doğasıyla meşhur Karadeniz Bölgesinin en yeşil yaşam merkezi biz olacağız. Eşsiz sahilimiz, masmavi denizimize yemyeşil ilçe yapımızı da ekleyeceğiz. Bunun için vatandaşlarımızdan da destek almamız gerekiyordu. Atakum halkı da bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdi. Önümüzdeki haftadan itibaren fidan dikimlerine başlayacağız. Gelişen ve değişen Atakum sadece projeleriyle, çalışmalarıyla değil görsel güzellikleriyle ve doğasıyla anılacak. Yeşili ve maviyi kucaklayan Atakum'da turizm başta olmak üzere farklı alanlarda önemli adımlar ardı ardına sıralanacak" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum