ATAKUM'DA YETİM DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLENDİ

Samsun’un Atakum ilçesindeki  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından  Yetim Dayanışma Gecesi düzenlendi

ATAKUM'DA YETİM DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLENDİ
09 Mayıs 2016 - 12:40
Samsun’un Atakum ilçesindeki  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından  Yetim Dayanışma Gecesi düzenlendi.
Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ‘Yetim Dayanışma Gecesi’ne ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı ve çok sayıda davetli katıldı.

[gallery ids="50079,50078,50077"]
BİZ SAHİP ÇIKMADIĞIMIZDA BÖYLE OLUYOR
Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İdris AKDİN, “Biz inanıyoruz ki, yeryüzünde gülümseyen bir yetim varsa umutlar hala diridir. Bunun için İHH’nın yürekli insanları şu an dünyanın dört bir yanında yetimlerle yürek yüreğe umutları yeşertmeye çalışıyorlar. Bizim için her yılın dört ayı yetim dayanışma günleri bu günlerde neler yapıyoruz? Mahallemizden, şehrimizden ve ülkemizden başlamak üzere yeryüzünün her tarafından bu gül yürekli çocuklarla, bu kutsal emanetlerle daha güzel bir dünya için çalışıyoruz. Her bir dakikada dünyanın bir yerinde bir sahipsiz çocuk hayata veda ediyor. Biz sahip çıkmadığımızda böyle oluyor. Hayat boşluk kabul etmiyor. İyilerin doldurmadığı hayatı kötüler ele geçiriyor" dedi.
SAMSUN YETİM GÜNLERİNİ İLKİNİ YAŞAMAKTADIR
Siz sanıyor musunuz ki, bir yerde deprem, sel veya savaş gibi felaketler olduğunda felaket bölgesine ilk gidenler yardım ve kurtarma ekiplerinin olduğunu vurgulayan Başkan Akdin,” Ne yazık ki hayır. Dünyada çok iyi organize olmuş kötülük çeteleri, insan kaçakçıları, çocuk ticareti kartelleri felaket bölgesine giden ilk gruplardır. İnfial ve panik halinde bölgede sahipsiz çocukları toplayıp kaçırırlar. Bir kısım sahipsiz çocuğu organ mafyasına, diğer bir kısmını fuhuş çetelerine, başka bir kısmını terör örgütlerine satarlar. Biz sahip çıkmadığımızda bize emanet edilen çocuklar bu insanlık kasapları tarafından telef ediliyor. Samsun yetim günlerini ilkini yaşamaktadır. Bu güzelliğe ortak olan ve bizleri onurlandıran başta Sayın Valimize ve diğer katılımcılara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
ÖNEMLİ BİR MİSYONU ÜSTLENMİŞ DURUMDADIR
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli Misafirler; bu gece düzenlenen yetimlere destek ve dayanışma gecesinde bir yetime de ben sahip çıkmak istiyorum. Bulunduğumuz coğrafyada bu güzel ortamda dünyanın başka yerlerinde olan olumsuzlukları göremiyoruz. Yapılacak o kadar çok şey var ki, emin olun bu 24 saati 48 saat olarak çalışsak bile bu zaman bize yetmez. İHH bazı ülkelerde çok önemli bir misyonu üstlenmiş durumdadır. Zaman zaman ülkemiz bir takım dalgalanmalara gebe kalarak bir takım olumsuzluklar yaşamaktadır. Özellikle şu son iki üç yıl içerisinde paralel yapı dediğimiz hadise ülkemizi, devletimizi ve devlet büyüklerimizi çok yordu" dedi.
EMİN OLUN DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR
"Ben çok iyi hatırlıyorum" diyen Vali Şahin," TRT Genel Müdürlüğü yaptığım yıllarda İHH’nın başını çektiği yapı Filistin’e bir gemi kaldırmıştı. O gemiye biz bir muhabir kızımızı koymuştuk. Kızımız döndükten sonra orada yaşadıklarını anlattığında aslında İHH’nın ne kadar büyük bir cesaret örneği ortaya koyduğunu daha iyi anladık. Küçücük bir flaş belleği o kocaman gemiye saklamakta zorluk çekmiş. O kocaman gemiyi didik didik aradıklarını söyledi. Değerli Arkadaşlar; biz Müslümanların üzerine çok büyük görevler düşüyor. Emin olun daha çok çalışmamız gerekiyor. Eğer biz işimizi iyi yaparsak paralel yapılar, dikey yapılar veya yatay yapılar asla sızmazlar. Ama işimizi iyi yapmazsak birileri devreye girer ve o boşluğu doldurur“ şeklinde konuştu.
ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRİYORSUNUZ
“Tabiat boşluk sevmez” onun için biz Müslümanlara bu ülkenin insanlarına çok ciddi görevler düştüğünü hatırlatan Vali Şahin, "Bir yavruyu koruyup kollayıp onu hayata kazandırdığınızda onun belki dünyayı değiştirecek bir şahıs olabileceğini düşünmeniz gerekiyor. Çocuklarımıza, yavrularımıza elimizi uzatırsak, onlara Allah’ın kitabını, dini, imanı, vatanı, milleti ve bayrağı öğretirsek inanıyorum ki, biz güçleniriz. Bu tarz etkinliği ortaya koyan ve düzenleyen İHH’ yönetimine çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir misyonu yerine getiriyorsunuz. Yaptığınız bu çocuklara yönelik faaliyetler benim yüzde yüz desteğimi alan hatta gönlümü verdiğim faaliyettir” dedi.
ÇOCUKLARDAN OLUŞAN İLAHİ KOROSU İLAHİLER SÖYLEDİ
Konuşmaların ardından çocuklardan oluşan ilahi korosu ilahiler söyledi. Daha sonra iyilikte yarışan sınıflar projesine verdikleri destekle ilimizde dereceye giren Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu ve Garip-Zeycan Yıldırım Fen Lisesi müdürlerine plaketleri Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Programın sonunda katılımcılara Grup Yürüyüş konser verdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum