ATAKUM'DAN KAMUOYUNA DUYURU!

Atakum Kent Konseyi, 30

ATAKUM'DAN KAMUOYUNA DUYURU!
28 Ağustos 2015 - 20:45
Atakum Kent Konseyi, 30.03.2014 tarihli mahalli Seçimlerim ardından 26.06.2014 tarihinde gerçekleştirilen hukuka uygun genel kurul ile birlikte Eski yönetimi lağvolmuştur. Şöyle ki; 5393 sayılı Belediye Kanunun 76. Maddesi ve İçişleri Bakanlığınca çıkartılan 06 Haziran 2009 tarih ve 27250 sayılı resmi gazete ile yürürlüğe giren Kent Konseyi Yönetmeliğinin ilgili maddeleri hakkında Belediyemizce İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Daire Başkanlığına yönetmeliğin ilgili maddelerinin açıklanması istenmiş ve İçişleri Bakanlığının hukuk müşavirliğince yeni yapılan genel kurul ile birlikte yeni kent konseyinin kurulmasıyla görevinin sona ereceği açıkça belirtilmiştir.

Bunun üzerine ilgilisince Atakum Belediye Başkanlığı aleyhine Samsun 1. İdare Mahkemesinin 2014/1073E. sayılı dosyası ile dava açılmış, söz konusu davada davacı Murat Erkan’ın dava dilekçesinin anlaşılamadığı dilekçenin başında idari işlemin iptalini istediği, daha sonrasında maruz kaldığı idari eylemin iptalini istediği şeklinde yorumlandığı, bu sebeple kendilerine idare mahkemesince dilekçe red kararı verildiği 30 günlük süre içerisinde iptalini istediği idari işlemin belirtilerek yeniden dava açma hakkı olduğu, idari eylemlere karşı ise ancak ve ancak Tam yargı yani tazminat davası açılabileceği belirtilerek davasını reddetmiş, mukabilinde 06.11.2014 tarihinde bu karar avukatına tebliğ edilmiş ve 30 gün içerisinde herhangi bir dava açılmadığından yapılan idari işlemlere karşı artık iptal davası dava açılamayacağı 2014/1114K sayılı gerekçeli kararıyla kesinleşmiştir.

Daha sonra tekrar Atakum Belediye Başkanlığı aleyhine Samsun 1. İdare Mahkemesinin 2015/98E. Sayılı dosyasıyla açmış olduğu iptal davası da zamanaşımından REDDEDİLMİŞTİR.

Tüm bunların akabinde Atakum Belediyesin tarafından Dr. Murat Erkan’a yapmış olduğu bu işlemlerden dolayı güveni kötüye kullanma suçunda dayanarak suçu duyurusunda bulunulmuş, Savcılık sanığın suçunu sabit bularak hakkında Samsun 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2015/221E sayılı dosyasıyla dava aşmıştır. Söz konusu bu dosyada da Dr. Murat Erkan sanık olarak güveni kötüye kullanmadan yargılanmaya devam etmektedir.

Söz konusu genel kurulda yeni seçilen muhtarlarla toplanılarak aralarında yaptıkları seçimle genel kurula üye olarak 20 kişi seçmesi bir idari işlemdir. Kaymakamlıktan 10 adet memurlardan üye talep edilmesi bir idari işlemdir ayrıca sosyal örgütlere davetiye yazılması her bir örgüt için ayrı ayrı idari işlemdir. 26.06.2014 günü yapılan genel kurul bir idari işlemdir.  Bu genel kurulda da Atakum Kent Konseyi Başkanlığına Doç. Dr. Bekir Şişman seçilmiştir. Bu sebeplerle bu işlemler zaten hukuki olduğu gibi artık kesinleşmiş ve geçerli işlemlerdir. Tam yargı davası ise hukuken temeli olmayan iddiaların feveranıyla dile getirilen bir durumdur.

Bu sebepler de; Dr. Murat Erkan’ın Atakum Kent Konseyi Başkanı sıfatıyla yerel ve genel gazetelere Atakum Belediyesi'nin faaliyetleriyle ilgili olumlu ya da olumsuz basın açıklaması yapması kanunlara, hakkaniyete ve kamu düzenine aykırılık teşkil etmektedir.

Atakum Belediyesi Hukuk Danışmanı
Avukat Recep Bilecik

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum