ATAN TUTAN OLMAYINCA…

ATAN TUTAN OLMAYINCA… Karmaşık duygular içinde lige başlayan Samsunspor ligin yeni ekiplerinden Alanyaspor’a 1-0 yenilerek ikinci hafta sonunda puan sıralamasında 15

16 Eylül 2014 - 01:06
ATAN TUTAN OLMAYINCA…

Karmaşık duygular içinde lige başlayan Samsunspor ligin yeni ekiplerinden Alanyaspor’a 1-0 yenilerek ikinci hafta sonunda puan sıralamasında 15. sırada yer aldı.

Giresunspor maçının ilk yarısında çok kötü oynayan ancak ikinci devresinde rakibine üstünlük sağlayan ve Orduspor ile yapılan hazırlık maçında iyi bir performans gösteren Samsunspor taraftarını ümitlendirmişti.

Transferin son gününde yapılan transferler ile beklentilerinde yükseldiği Samsunspor 2. hafta maçında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaştı.

Gerek yönetimin gerekse teknik ekibin Süper Ligi hedef gösteren açıklamaları sonrası çıkılan Alanyaspor maçı tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

Her iki takımında kontrollü başladığı karşılaşmada maç boyunca zaman zaman saman alevi gibi parlayan ataklar rakip ceza sahası önünde sonlandı.

Bir kez savunmanın arkasında top ile buluşan ev sahibi ekipten Ayite topu filelerle buluşturdu.

Samsunspor’ un tek ciddi atağı Umar’ ın kişisel çabası ile oluştu. Kaleye çektiği şutu kaleci güçlükle önledi.  Başkada gol olabilecek bir atak geliştiremedi.  Özellikle maçın ikinci yarısında skoru koruma düşüncesi ile rakibin yaptığı savunmayı geçemedi.

Samsunsppor’un savunması özellikle hızlı forvetler karşısında yavaş kalıyor. Stoper seçiminde teknik ekibin daha çok ince eleyip sık dokuması lazım.

Kaleci Furkan ise şansız bir maç yaşadı. Genel olarak başarılı olduğu karşı karşıya pozisyonlarda bu kez gole engel olamadı.

Beraberlik kokan bir maçta Samsunspor yakaladığı bir gol pozisyonunu değerlendiremeyince, buna karşılık rakibi yakaladığı bir gol pozisyonunu değerlendirince maç Alanyaspor’ un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Samsunspor’lu bazı oyuncuların maça tam olarak konsantre olmadıklarını ve iyi mücadele etmediklerini düşünüyorum.

Kısacası zincirde zayıf halkalar var. Kalite olarak olmasa da kafa olarak zayıflar.

Umarız bu mağlubiyet Samsunspor’u kış uykusundan uyandırır.

Yoksa ki hayallerine ulaşması yine başka bahara kalır.

Hoşça kalın.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum