ATA'NIN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla mesaj yayınladı

ATA'NIN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
19 Mayıs 2018 - 13:27
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla mesaj yayınladı. Başkan Edis yayınladığı mesajında: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 99’uncu yıldönümünü haklı gurur, ancak buruk bir sevinçle karşılamış bulunmaktayız “dedi.
19 Mayıs bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliği, tekliği ve asla vazgeçilmezliğini ifade eden Başkan Edis,”19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesidir. Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanan bu tarihi günde; geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine inancımız tamdır. Milletimizin karşı karşıya olduğu tehditler ve çevreleyen tehlikeler; gençlerimizin milli nitelikli tepkileri sonucunda tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi sonuçsuz kalacağını hıyanet emelleri taşıyanlar çok iyi bilmelidir” dedi.
GÖNLÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR
19 Mayıs 1919’da başlayan, Yüce Milletimizin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekûn bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi ile meşakkatli bir süreç sonunda kurulduğunu belirten Başkan Edis, ” 19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. İlk adımın 19 Mayıs 1919’da atılan Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Ulusunun, Büyük Önderi Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır” diye konuştu.
HER ZAMAN GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKİYORUZ
Her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünün gençlerine armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancının ve güveninin göstermekte olduğunu vurgulayan Başkan Edis, ”Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Ata’ sının emaneti, Cumhuriyetine sahip çıkacak, Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum