ATATÜRK YİNE HAKLI ÇIKTI

CHP Samsun İl Başkanı Av

25 Temmuz 2016 - 10:06
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz yaptığı açıklamada;
Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar, hep din kisvesi altındaki küfür ve melânetten gelmiştir" sözünün üzerinden neredeyse yüz yıl geçmiştir.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığımız gelişmeler Büyük önderin bu sözünü bir defa daha hatırlamamıza vesile olmuştur. AKP iktidarının, bugün yüz yüze kaldığı gerici yapılanmayı biz on yıllardır söylemekte ve ifşa etmekteyiz. Ancak siyasal iktidar bu yapıyla çok kısa zaman önce kol kola girmiş ve devleti beraber yönetmeye kalkmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kandırıldım" sözü, bunun açık bir kanıtıdır.
Bundan sonra AKP iktidarının yapacak olduğu demokrasiyi kurumsallaştırmak, eğitimde bilimsel ve laik değerlendirme metotlarını kabul etmek olmalıdır. Bugün ülkenin başına bela olan bir tarikat ve cemaat yapılanması, yarın başka bir isim altında ortaya çıkabilir.
İnsanların dindar olması, ya da bir şeye inanıp inanmaması, onların bilecekleri iştir. Siyasetini din temeline oturtmaya çalışmak, ülkenin geleceğine yapılacak en büyük kötülüktür.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum