ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞANI

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı Milli iradenin tecelli ettiği gün olan 23 Nisan 1920’nin 95

ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞANI
22 Nisan 2015 - 15:35
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Milli iradenin tecelli ettiği gün olan 23 Nisan 1920’nin 95. yıldönümünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizin içinden geçtiği en sıkıntılı dönemlerinden biri olan Kurtuluş Savaşı mücadelesinde karar alma organı olarak fedakârca görev yapmış, halkımızı bir araya getirmiş Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş gününü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK çocuklarımıza bir bayram olarak armağan etmiştir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkumuzu kendi çocuklarımızla paylaştığımız kadar dünya çocukları ile de paylaşmaktayız. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh.” ilkesine dayanarak dostluk, kardeşlik ve barış adına verdiğimiz tüm mesajlar bu bayram vesilesi ile tüm dünyaya yayılmakta ve bu temennilerimizin yaygınlaşmasına sebep olmaktadır.

Türkiye’nin ve dünyanın geleceği, çocuklarımızın elinde şekillenecektir. Onlara sağladığımız imkanlar dâhilinde kendini geliştiren ve daha iyi bir gelecek için çabalayan çocuklarımız sayesinde inanıyorum ki daha güçlü bir Türkiye’ye hep beraber yürüyeceğiz.

Herşeyin en iyisine layık olan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak adına iyi bir fırsat olarak değerlendirebileceğimiz bir bayram diliyorum. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyor, geleceğin mimarı evlatlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum