Avcılar'da bulunan İş Mekan Rezidansın otoparkı, iş yerlerine mi dönüştürülüyor?

Uyu ‘ANA’ uyu! Avcılar'da bulunan İş Mekan Rezidansın otoparkı, iş yerlerine dönüştürülüyor

Avcılar'da bulunan İş Mekan Rezidansın otoparkı, iş yerlerine mi dönüştürülüyor?
19 Ağustos 2014 - 20:05
Uyu ‘ANA’ uyu!

Avcılar'da bulunan İş Mekan Rezidansın otoparkı, iş yerlerine dönüştürülüyor. Avcılar Zabıta Ekiplerinin daha önce geldiğini ve yapılan iş yerlerinin göstermelik olarak bir duvarının yıkıldığını söyleyen bazı esnaflar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’yi göreve çağırdı.

Ünlü bir inşaat firması tarafından Avcılar Tahtakale Mahallesi Fırat1-2 Caddesi’nde yapılan İş Mekân Rezidansın otoparkına kaçak olduğu iddia edilen dükkânlar yapılıyor. 39 dükkân ve 32 adet home ofis olarak tasarlanan rezidansın otoparkına duvarlar örülerek dükkân haline getiriliyor. Rezidansta bulunan bazı esnaflar, “Biz birkaç kez belediyeye ve yetkili makamlara şikâyette bulunduk. Ancak bir kez zabıta geldi, göstermelik olarak da bir duvar yıkıldı. Şimdi otoparkın ikinci katı bile kepenk ile kapatılmış. Belediye yetkilileri bu usulsüzlüğü görmüyor mu? Yıkılan duvar tekrardan yapılıyor, daha sonra hiçbir ekip denetlemeye gelmiyor. Otopark olarak planlanan katlar, dükkânlara dönüştürülerek vatandaşlara satılıyor” dediler.

BELEDİYE PEŞKEŞ ÇEKİYOR

İsmini vermek istemeyen bir esnaf ise, “Avcılar Belediyesi otopark alanlarını resmen peşkeş çekiyor. Metrekaresi 5 bin dolardan satılıyor! Burada dükkan ve 10 Trilyonluk rant var. Bu dükkâna çevrilen otoparkta Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak bu yapılanları bilmiyor mu? Şimdi. Neden ses çıkartılmıyor. Zabıta yalandan geliyor bir duvar yıkıyor sonra gidiyor. Otoparka asansör bile indirilmiyor” şeklinde konuştu.

DÜKKÂNLAR KAÇA SATILIYOR?

Alanları 99 metrekare ile 199 metrekare arasında değişen İş Mekân projesinde 2-3-4-5-6-7-8-9-10-11 ve 12’nci katlarda yer alan home ofisler 299 bin 400 dolar ile 599 bin 950 dolar arasında, 1’inci bodrum katta ise alanları 62 ila 240 metrekare arasında değişen dükkânlar 496 bin dolar ila 1 milyon 440 bin dolara, zemin katta bulunan 55 ila 224 metrekarelik dükkânlar ise 388 bin 220 Euro ila 1 milyon 348 bin Euro’ya satılıyor.
Otoparkın büyük bölümünün dükkân çevrildiği yerlerin ise tam fiyatı belli değil. Şirket yetkililerinden ve rezidans yetkililerinden ulaşılamadığı için bilgi alınamadı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum