Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu'nun 15. toplantısına ev sahipliği yapacak olan Giresun'da çalışmalar aralıksız devam ediyor.

BAŞKAN AKSU, AB TOPLANTISI İÇİN AKSAKLIK İSTEMİYOR Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu’nun 15

Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu'nun 15. toplantısına ev sahipliği yapacak olan Giresun'da çalışmalar aralıksız devam ediyor.
21 Ekim 2014 - 23:18
BAŞKAN AKSU, AB TOPLANTISI İÇİN AKSAKLIK İSTEMİYOR

Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu’nun 15. toplantısına ev sahipliği yapacak olan Giresun'da çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, bu önemli toplantıda aksaklık istemediğini, bunun için tüm detayların gözden geçirilmesini istedi.

Belediye Meclis Üyeleri ve toplantı için görevlendirilen personelle bir toplantı yapan Aksu, Brüksel'deki yetkililerden telefonla bilgi aldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya, Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Belediye Meclis Üyeleri, basın bürosu ve proje ofisi personeli katıldı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu 25 Kasım tarihinde Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Toplantısının Giresun'da yapılmasının kesinleştiğine işaret ederek şu bilgileri verdi; “Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Gurubu Başkanı Heinz Lehmann ve tarafımdan toplantı ile ilgili karşılıklı imza atılmıştır. AB üyesi çeşitli ülkelerden ve Türkiye'den toplam 30 kişilik heyetin toplantıya katılmasını bekliyoruz. 24 Kasım tarihinde gelecek olan misafirlerimiz için ev sahibi olarak bir resepsiyon vereceğiz. 25 Kasım günü 3 oturum düzenlenecek. Aslında AB heyeti Giresun'u, Karadeniz'i, Türkiye'yi tanımaya çalışacaklar. Ev sahibi olarak Giresun'umuzu, Belediyemizi, Giresunlu’luları, sosyal ve kültürel yaşamımızı, evrensel değerlerin Giresun'da nasıl karşılık bulduğunu en iyi şekilde göstereceğiz. Giresun Belediyesi olarak projelerimizi, çalışmalarımızı, tamamlanan projelerimizi, planlanan projelerimizi anlatacağız. AB'nin bizlere karşı duyduğu önyargıların yıkılması için bu fırsatı iyi kullanmalıyız. Bu tarihi toplantıyı Giresun adına, Ülkemiz adına başarı ile tamamlamalıyız.”

Başkan Kerim Aksu, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafında başlatılan AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Gurubu toplantılarının genişleyerek büyüdüğünü, büyük önem kazanmaya başladığına dikkat çekerek, “Türkiye'nin 50 yıllık AB süreci içerisinde yerel yönetimlerin önemi iyi algılanmalıdır. AB ülkelerinde yerel yönetimlerin etkinliği bilinmektedir. Yerel yönetimlerin güçlenmesi, ekonominin, kalkınmanın, demokrasinin, evrensel hukukun güçlenmesi demektir. 25 Kasım toplantısında AB sürecinde güzel bir sayfa açacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum