Avrupa Birliği hibeli, 'Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi.

Makine imalatçılarının yetkinlikleri artırılacak

Avrupa Birliği hibeli, 'Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi.
26 Kasım 2014 - 19:48
Makine imalatçılarının yetkinlikleri artırılacak. 

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik ve Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun başvuru sahibi olduğu ve Ordu TSO’nun ortağı olduğu,  Avrupa Birliği hibeli, ‘Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Projesi’nin tanıtım toplantısı Samsun’da gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik ve Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hayata geçirdiği ve proje bedeli Avrupa Birliği’nden hibe edilen, “Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi Projesinin tanıtım toplantısı, Ordu’dan sonra Samsun’da yapıldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, toplam 203 bin Euro tutarındaki proje kapsamında makine imalatında faaliyet gösteren ustaların eğitim alacağını söyledi.

Projenin sonunda sertifika alacak olan ustaların bölgede farkındalık oluşturacağını vurgulayan Akgün, “Avrupa Birliği bütçesi ile finanse edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilen “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET-II)“   teklif çağrısı dönemi kapsamında, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun proje sahibi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortağı olduğu “Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi” başlıklı projemiz 1 Eylül 2014 – 31 Ağustos 2015 tarihlerini kapsayan dönemde yürütülecektir” dedi.

Projenin Ordu, Giresun ve Samsun illerini kapsadığını hatırlatan Mithat Akgün, “Proje, bölgede faaliyette bulunan makine İmalatçılarını kapsamakla birlikte, özelde gıda işleme makinaları yapan imalatçılar ile personelinin, imalatla doğrudan ilişkili olarak; imalat yöntemlerini, imal edilen ve yeniden yapacağı makinaların bilgisayar ortamında projelendirilmesi, saklanması ve çoğaltılması gibi konularda duyduğu ihtiyaçları karşılanması, bilgisayar ortamında çizilen makine parçalarının imalatı için gerekli olan CNC eğitimlerinin verilmesi, ayrıca imalat faaliyetleri ve ürün için gerekli olan Kalite Yönetim Sistemi ve CE işaretlemesi dokümantasyonunun hazırlanması için gerekli faaliyetlerin yapılmasına yöneliktir. Makinaları imalatı yapan işletmeler elektronik ortamda imal edecekleri makinalarla ilgili olarak; projelendirmeyi, arşivlemeyi ve çoğaltma yapmaya başlayacak, imal edilen makinelerde standardizasyon sağlanacaktır. Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001) ve CE işaretlemeleri konularında bilinçlendirme oluşması, verilecek sertifikalar, dokümantasyon ile bilgisayar destekli talaşlı imalat teknolojileri (CNC) ve Solidworks eğitimi ile de bölgesel olarak bir farkındalık yaratılacaktır” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum