AY-YILDIZLILAR RAKİBİNİ SAHADAN SİLDİ

2018 Dünya Kupası Grup Elemelerinde Finlandiya’yı, Antalya Arena’da oynanan maçta 2-0 mağlup eden A Milli Takımımız, Haziran ayında oynayacağı kritik Kosova deplasmanı öncesi Moldova ile özel maçta ka

AY-YILDIZLILAR RAKİBİNİ SAHADAN SİLDİ
28 Mart 2017 - 08:47
2 7- Boş kalıp haber2018 Dünya Kupası Grup Elemelerinde Finlandiya’yı, Antalya Arena’da oynanan maçta 2-0 mağlup eden A Milli Takımımız, Haziran ayında oynayacağı kritik Kosova deplasmanı öncesi Moldova ile özel maçta karşı karşıya geldi ve Rakibini sahadan silen Ay-Yıldızlılar, Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder'in golleri ile sahadan 3-1'lik zaferle ayrıldı.
STAT: Yeni Eskişehir
HAKEMLER: Genc  Nuza xx, Fatlum Berisha xx, Bujar Selimaj
TÜRKİYE: Onur Recep Kıvrak xx (Harun Tekin dk. 46 xx), Şener Özbayraklı xx, Çağlar Söyüncü xx, Emre Çolak xx (Kaan Ayhan dk. 69 x), Okay Yokuşlu xx, Güray Vural xx, Oğuzhan Özyakup xx (Deniz Türüç dk. 65 x), Cengiz Ünder xx (Cenk Tosun dk. 82 xx), Ahmet Yılmaz Çalık xx, Enes Ünal xx (Serdar Gürler dk. 75 x), Emre Mor xxx (Yunus Mallı dk. 82 x)
YEDEKLER: İsmail Köybaşı, Selçuk İnan, Olcay Şahan, Mehmet Topal
Teknik Direktör: Fatih Terim

MOLDOVA:
Serghei Pascengo xx, Viktor Golovatenco x (Alexandru Antonıuc dk 46 x), Alexandru Epureanu xx, Andrei Cojocari xx, Eugeinu Cebotaru x, Alexandru Dedov x, Radu Gınsarı x, Vadim Bolohan xx, Maxim Mihalıov xx, Igor Bugaıov x (Eugeniu Sıdorenco dk. 55 x) Petru Racu x (Veaceslav Posmac dk. 46 x)
YEDEKLER: Stanislav Namasco, Alexei Koselev, Maxim Potırnıche, Vladislav Ivanov
Teknik Direktör: Igor Dobrovolski

GOLLER: Dk. 14 Emre Mor, Dk. 24 Ahmet Çalık, Dk. 52 Cengiz Ünder (Türkiye), Dk. 90+1 Ginsari (Moldova)
SARI KARTLAR: Dk. 33 Cojocari, Dk. 39 Ginsari (Moldova), Dk. 61 Okay Yokuşlu (Türkiye)

3MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
4'üncü dakikada Şener Özbayraklı sağ kanattan getirdiği topu, Moldova ceza sahası içindeki Enes Ünal'a aktarmak istedi. Enes'i geçen meşin yuvarlak, Oğuzhan Özyakup'un önünde kaldı. Oğuzhan'ın vuruşunda top, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
14'üncü dakikada ay-yıldızlı takımın hızlı gelişen atağında Oğuzhan Özyakup, kendi yarı sahasından aldığı topla Moldova yarı sahasına kadar ilerledi. Bu futbolcunun ara pasında topla buluşan Emre Mor, kaleci Pascengo'yu da geçerek, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
17'inci dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Racu'nun şutunda, kaleci Onur Kıvrak meşin yuvarlağı tek hamlede kontrol etti.
24'üncü dakikada Emre Çolak'ın soldan kullandığı korner atışında Moldova ceza sahası içinde iyi yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşunda, top filelere gitti: 2-0.
40’inci dakikada ceza alanı dışından Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Pascengo topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
Ay-yıldızlı takım, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.
52'inci dakikada Okay Yokuşlu'nun ara pasıyla Moldova ceza sahası dışında topla buluşan Cengiz Ünder'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Pascengo'nun solundan ağlarla buluştu: 3-0.
71'inci dakikada Sidorenco, Moldova savunmasından atılan topla buluşup, Türkiye ceza sahası içine kadar girdi. Sidorenco'nun sert şutunda kaleci Harun Tekin, topu kontrol etti.
77'inci dakikada Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan kaleye gönderdiği topu, kaleci Pascengo güçlükle kornere çeldi.
83'üncü dakikada Antoniuc'un sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Cebotaru'nun şutunda, kaleci Harun Tekin meşin yuvarlığı kornere gönderdi.
90+1'inci dakikada Cojocari'nin ara pasında ceza sahasına giren ve Şener Özbayraklı'yı geçen Ginsari, sert şutla kaleci Harun Tekin'in solundan topu ağlarla buluşturdu: 3-1.Türkiye, karşılaşmayı 3-1 kazandı.
1OYUNU ÇOK İYİ OYNADILAR
A Milli Futbol Takımı'nın Moldova ile Eskişehir'de oynadığı ve 3-1 galip geldiği maç sonrasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın mensuplarını sorularını yanıtladı.
BİR SAAT BENCE ÇOK DA İYİ OYNADILAR
Hazırlık maçında genç futbolculara forma şansı verdiğini belirten Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim  takıma destek veren Eskişehirli taraftarlara da teşekkür etti. Terim, "Atmosfer çok muhteşemdi. Önce Eskişehir seyircisine, Eskişehir halkına, son derece güzel ağırlandığımızdan dolayı ve stattaki bu atmosferi sağladıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Tam bir futbol arenasıydı. Maça gelince, görmediğimiz oyuncuları veya çok fazla şans vermediğim oyunculara şans vereceğimi söylemiştim. Yaş ortalaması 23.9 aşağı yukarı. 23-24 belki de dünyanın en genç milli takımlarından birini sürdüm sahaya. Bir saat bence çok da iyi oynadılar. Goller atılar, çok güzel hareketler yaptılar. Oyunu çok iyi oynadılar. İstedikleri zaman baskı yaptılar istedikleri zaman pas yaptılar. Bu zaman zarfında hiç pozisyon vermediler. Sonuç itibarıyla hazırlık maçı. Görmemiz gereken şeyleri gördük" dedi.
İLK DEFA MİLLİ OLAN 3-4 OYUNCUMUZ VARDI
Galibiyet her zaman ödemlidir hazırlık maçı da olsa. Puan maçı da olsa ciddiyetten ayrılmamak lazım olduğunu ifade eden Terim, "O yüzden galibiyeti alışkanlık haline getiren bir milli takım olmaya devam edeceğiz. Gene bir 20 maç gibi bir seri inşallah olur. Sakatlık olmaması bizim için sevindirici. Tüm kulüplere de buradan teşekkür ediyorum. Sonuç olarak ilk defa milli olan 3-4 oyuncumuz vardı. Epeydir şans vermediğimiz oyuncularımız, şöyle baktığımız zaman hakikaten zevk veren bir, bir saat veya 90 dakika. Golü de yemeyebilirdik ama Moldova ile oynamak çok kolay değildir. Oynatmayan, fizik gücüne dayalı, ama dediğim gibi başarıyla oynadılar. Tüm oyuncularımı kutluyorum. İnşallah böyle devam edeceğiz" diye konuştu.
BENİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR MAÇ OLDU
İlk kez milli formayı giyen genç oyuncu Deniz Türüç de "Öncelikle hocama teşekkür etmek istiyorum. Benim için çok güzel bir maç oldu. Kariyerimde bir adım daha attım. Bu seviyeye geldi ama gelmek yetmiyor. Geldikten sonra kalmak var. Burada Selçuk abi, Arda abi gibi önemli oyunculardan bir tane olmak istiyorum. İnşallah hayırlısı olsun. İnşallah bundan sonra daha fazla buraya gelirim" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum