Aynı çizgide olanlar...

KİMLİĞİNİ YİTİRENLER! Aynı çizgide olanlar bazen bölünebiliyor

Aynı çizgide olanlar...
25 Ocak 2016 - 22:59
KİMLİĞİNİ YİTİRENLER!

Aynı çizgide olanlar bazen bölünebiliyor. Kendilerine özel çizgiler yahut o çizgiyi daha ileriye taşıma fikri birçoğu güvenilir bir kısmı ise şüphe dolu. Yürüdüğü yoldan bir kez çıkmış, o fikrin savunuculuğu yerine nefsinin yönünde hareket etmiş. İtibar makam ve şöhret sahibi olmak için birçok iyi insan diye tabir ettiğimiz insanlarda bazen hayal kırıklığına uğruyoruz… Öncelikle azim, kararlılık, cesaret ve bilgi buna bazı katkılarda eklenebilir bağlılık vs. gibi.
Yanınızda olan bir insanın sürekli yanınızda kalabilir mi endişesi yaşıyoruz. Bazen o sürekli gördüğümüz yüz ve kişilik değişiyor. İnsanların kafalarına öyle şeyler sokuluyor ki bir fikrin esiri oluyor hiç bilmeden. Bazen de hiç bir bilginiz olmadan sizi kullanıyorlar. Kim bilir kızgınlığınıza gelmiş bir anınızda size hiç yapmak istemediğiniz şeyleri yaptırıyor. İyi düşünmeli öyle karar vermeli. Maalesef insanların çıkarları bazen bu doğruluğu engelliyor. Kararlarında yanılmalar sapmalar yaşanıyor.
Sizi sürekli zehirlemek isteyen bir yapı var. Size yalanlarını aşılamak için türlü tuzaklar hazırlamış ve saldırıyorlar. Mühim olan kalenin duvarlarının sağlamlığı. Her duyarlı insan o kalenin bir taşını oluşturuyor. Fitnenin okları doğrulmuş zayıf bir anınızı bekliyor!
Bugün pek çok okuyan ilim yapan, Kur'an ve Hadis ilmi ile meşgul olan insanlar var. Lakin varlıklarından kendileri de habersiz… Onların ilim bahçelerini çabalamış lakin tohum ekip yeşertmemiş. Böyle bir bahçede yabani otların türemesi pekâlâ mümkün. Sağlam bir yapıya güvenip elini kolunu bağlayıp oturmaktansa bütün bağlılığı ile gayreti ile o yapıya sahip çıkmak kısaca yeni kan olmak daha faydalıdır. Sizin o kazdığınız bahçelere siz farkında olmadan birileri fitne tohumu ekmekte ve siz mahsul zamanı hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Bahçeyi sarmaşıklar sarmış gel de çık bu işin içinden. Bir kez bulaşmış ne kadar koparsanız mutlaka kökü kalır. Asıl mesele o tohumun ekilmesine engel olmak.
Bu yol yalnız yürüyenlerin yolu değil. Geçmişimizi iyi bilmeliyiz ki önümüze çıkacak sorunlar karşısında daha mücadeleci olalım. Öyle küçük sıyrıklarla yolunu değişmek savunduğu fikre biraz haksızlık olur. Yaşadığımız dönemlerde birçok faydalı insanların kendi çıkarlarını Milletinin ve Devletinin çıkarlarından üstün tutmuş ilmini fikrini üç beş kuruşa zehirli bir yapının esiri yapmış. Doğru ilmi ile sahte ve yalan belge oluşturmakta. İnsanların üzerinde etkili olma hayali ile Ak yüzlü kirli fikirli insanlar güya ilmi ve bilgisi ile eşkıyayı vatan hainlerini insanlara dost gösterip insanların üzerinde algı oluşturmak. Yani aldığı paranın hakkını vermek!
Bazı insanları öyle hemen para ile satın alamazsınız. Biraz sapkınlık, biraz düzene karşı olmalı. Birilerinin esiri olmalı. Lakin birçoğu paranın esiridir. Sesi duydular mı tüm kişiliklerini kaybederler hemen uzaktan kumandalı oyuncak haline gelir. Hangi düğmesine basarsanız o yöne giden oyuncaklardan. Onlar da bir fikrin oyuncağı olmuş artık.
O insanlardan sizi şaşırtacak gelişmeler görürseniz şaşırmayın. Onların villaları daha lükstür. Yurt dışında daha çok yatırımları vardır. Onlar özel yatlarda hafta sonunu geçirirler. Meslektaşlarından çok farklıdır onlar. Onların vicdanları inançları kişilikleri cüzdanlarının şişkin olmasından önemli değil. Öfkeyi ve şiddeti körüklerler. Bazen başrolde bazen sahne arkasında bu kişiler. Tüm yapılanmayı icraatları gelişimi engellemek için taktik üreticilerdir. Esir tuttukları diğer zihniyetlerin önüne yem atıcılar cumhuriyetçi ve laik kisvesine bürünüp sadece kendi fikirlerini dayatmaya çalışan zihniyetler!
İnsanlar arasında sürekli ayrımcılık ve sınıf farklılığı projelerini sürerek inanç değerlerini zedeleyen fikirlerle sorunları büyütüp sıkıntıları doğuran zihniyet! Kendi çıkarları için olmazı olduranlar. Aydınlığı karanlığa itmek için her türlü oyun ve hile yollarını denerler. Kamuoyunda bir huzursuzluk oluşturmak için yoldaşlarıyla hazırladıkları yalanları süsleyip insanlara yutturma gayretinde olanlar cüzdanlarını biraz daha şişirmek için kişiliklerinden vazgeçerler!
Onlara göre ülkenin de Cumhuriyetin de tek sahipleri kendileridir. Oysa geçmişleri ihanetle dolu, baskı ile dolu, zulüm ile dolu, aynı yolun yolcuları onlar. Halkın örf ve adetlerini, inançlarını geri kafalılık olarak yorumlarlar. Batının modernliğini savunurlar. Yeniliklere çomak sokar, yapmış olduğu icraatları gizli yöntemleri ile tezgâhlarında sunarlar.
Malum yeni yeni müşterileri türemekte, verdikleri sözlerde durmayan kötü bir kariyer sahibi ve geçmişi başarısızlıklarla dolu, her türlü çirkin sözleri savurmaktan kaçınmayan, konum ve mevki tanımayan bu zihniyet yenilen pehlivan gibi arena aşkından usanmaz…
He seçim alışkın olduğumuz sözü ''BAŞARISIZ OLURSAM BIRAKIRIM'' sözünü tutamayan zihniyetler…
Bu zihniyet sivil, asker, polis, çocuk demeden katleden, terörü över!
Terörün karşısında duran, halkın huzur ve güvenliği için gayret içinde olan Devleti kötülerler…
Bunlar kimliğini yitirenler, kim olduğunu unutan, hatta birçoğu kimliksiz…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum