AYVACIK İLÇESİNDE SİGARASIZ YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

Samsun Halk Sağlı Müdürlüğü tarafından Ayvacık İlçesinde  Sigarasız Yaşam Yürüyüşü düzenlendi

AYVACIK İLÇESİNDE SİGARASIZ YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ
14 Aralık 2015 - 20:00
Samsun Halk Sağlı Müdürlüğü tarafından Ayvacık İlçesinde  Sigarasız Yaşam Yürüyüşü düzenlendi. İlçenin Çok Programlı Lise Okulu önünden başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı üzerinden devam ederek mezbahane yol güzergâhı, Pazar yeri ve kaymakamlık binası önünde son buldu.

[gallery ids="40413,40414,40415"]
Sigarasız Yaşam Yürüyüşüne Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkan Yardımcısı Refahittin Şencan, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Ayvacık Belediyesi birim müdürleri, Kamu kurum ve kuruluşlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüş öncesi  Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende günün anlamını belirten konuşmayı Samsun Halk Sağlığı Müdürü  Mustafa Kasapoğlu yaptı. Törende İlçede sigarasız kurumlar olarak  1. Yedaş İşletme Şefliği, 2. İlçe Müftülüğü ve 3. Çok Programlı Anadolu Lisesine plaket verildi.

[gallery ids="40412"]
Yoğunluğu sebebi ile programa katılamayan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur yaptığı açıklamada; “Sağlıklı bir yaşam hepimizin hakkı. Sigarayı bırakmak irade meselesidir. Gönül isterdi ki sigarayı yasalarla, yasaklarla değil kendi bilinçli irademizle bırakalım. İnsanın kendisine ve çevresine bilinçli zarar verme hakkı yoktur. İrademize yenik düşersek, yasalar yardımcımız olsun. Sonuçta insan sağlığının en önemli düşmanı olan sigara ile mücadele etmek ve 'Dumansız hava sahası' oluşturmak hepimizin görevi olmalıdır. Cebimize, sağlığımıza, ailemize ve çevremize zararı olan bu kötü alışkanlıktan kurtulmak ve sağlıklı bir hayatı seçmek için sadece irademize söz geçirmek yeterli olacaktır" dedi.
Sigarasız Yaşam Yürüyüşü sonrası Samsunum 2 Gemisi ile Suat Uğurlu Baraj Gölünde Tekne Turu yapıldıktan sonra program sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum