AYVACIK'TA 19 MAYIS'A ÖZEL KUTLAMA

19 MAYIS ATARÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINA ÖZEL MEŞALE YÜRÜYÜŞÜ VE MURAT BAŞARAN KONSERİ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçede meşa

AYVACIK'TA 19 MAYIS'A ÖZEL KUTLAMA
20 Mayıs 2015 - 21:22
19 MAYIS ATARÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINA ÖZEL MEŞALE YÜRÜYÜŞÜ VE MURAT BAŞARAN KONSERİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçede meşale yürüyüşü ve konser düzenlendi.  İlçe Kaymakamlığının ve belediyenin organize ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel Murat Başaran konseri düzenlendi.19 Mayısa özel olan konserin hazırlıkları belediye tarafından haftalar öncesinden başladı. Kutlamalar 19 Mayıs sabahı ilçe okullarının hazırladıkları programla start verdi. Akşam saatleri ilçenin Kadın Kültür ve Doğal Yaşam Merkezinde ilçe gençlerinin ve halkın toplanmasıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da Bağımsızlık ateşini yakarak Kurtuluş Savaşı’nın başlattığının simgesi olan meşale ateşleri yakılarak konser alanına meşale yürüyüşü yapıldı. Bu kutlu yürüyüşe Belediye Başkanı başta olmak üzere İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca İlçe Jandarma Komutanı Eren Yüksel, Emniyet Amiri Mehmet Aksoy, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ak Parti Samsun Milletvekili Adayı  ve Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Müsteşarı Yardımcısı Kamuran Özden, Ak Parti İlçe Teşkilatı, ilçe gençleri ve vatandaşlar katılarak bandolar ve meşale eşliğinde konser alanına gidildi.

Murat Başaran konseri başlamadan önce konser alanını dolduran vatandaşların bayramını kutlamak için sahneye çıkan Belediye Başkanı Mustafa Belur “Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 96. Yıldönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyorum. 19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının, tüm milletlimizin kurtuluşuna giden yolda büyük bir mücadeleyi başlattığı tarihtir. Bu tarih Samsun için çok anlamlı bir gün. Samsun Bağımsızlık ateşinin yakıldığı şehirdir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Her birinize göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum, daha birçok etkinlikte beraber olacağız. Bu güzel ilçemiz ve siz değerli vatandaşlarım her şeyin en güzeline layıksınız” dedi.
Vatandaşların bayramlarını kutlamak için sahneye çıkan Samsun Ak Parti Milletvekili Adayı Kamuran Özden “Bu özel günde sizlerle olmaktan son derece mutluyum, bu güzel etkinliği düzenleyen İlçe Kaymakamımıza ve Belediye Başkanı kardeşim Mustafa  Belur’a sizlerin adına teşekkür ediyorum.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” dedi.
İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca da günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak gençlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Murat Başaran konser alanını dolduran kalabalığa en güzel şarkılarını ardı ardına seslendirdi. Canlı performans sergileyen ünlü sanatçı yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kaldı. Sahnede bir dev gibi parlayan ve halkın sevgi seline tuttuğu ünlü sanatçıyı Belediye Başkanı ilçemizde yapacağımız Festivalde de kendisini ağırlamaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Ünlü sanatçı Murat Başaran “Bu güzel ilçeye daha önce gelmediğim için çok pişmanım. Doğa güzelliği mest edici, söylendiği gibi Saklı kalmış bir Cennet. İnsanları çok sıcak, misafirperver burada olmaktan son derece mutluyum. İlerleyen zamanlarda davet edilirsem kesinlikle ilk önceliklerim arasında Ayvacık olacak. Beni bu güzel ilçeye davet eden ve sizlerle buluşmamı sağlayan Belediye Başkanım Sn. Mustafa Belur’a  çok teşekkür ederim. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla ilçede unutulmayacak bir geceye imza atan ünlü sanatçı Murat Başaran 2 saatlik canlı performansın ardından halkın coşkulu alkışları ve memnuniyeti ile konseri bitirdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum