AYVACIK'TA MEHMETÇİK'E DUA

Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen Afrin şehitleri ile “Samsun İçin Okuma Vakti” Projesi kapsamında bu gün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanarak İlçe Kent Me

AYVACIK'TA MEHMETÇİK'E DUA
08 Mart 2018 - 18:18
Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen Afrin şehitleri ile “Samsun İçin Okuma Vakti” Projesi kapsamında bu gün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanarak İlçe Kent Meydanına kadar yürüyüş düzenlendi.
Şehitler için duaya, Ayvacık İçin Okumaya sloganı ile düzenlenen Kent Meydanındaki programa İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü başta olmak üzere Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İlçe Jandarma Komutanı Çağatay Büyükada, İlçe Emniyet Amiri Yahya Babayiğit, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtın da şehit düşen Mehmetçiklere Kuran okunarak dua edilmesi ile başladı. Ardından Samsun Valiliğinin başlattığı Samsun İçin okuma Vakti projesi kapsamında kitaplarını alıp meydanı dolduran binlerce kişinin kitap okuması ile devam etti.
Eğitime ve eğitim alanında gerçekleştirilen projelere verdiği desteklerle bilinen Belediye Başkanı Mustafa Belur” Biz kitapların sadece boş rafları doldurmak için kullanılan bir meta olmasını istemiyoruz. Kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimini elde eden mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir, sözcük dağarcığını arttırır, Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan bireyler olacaktır. “Samsun İçin Okuma Vakti” projesi ile İlimizdeki okuma oranını arttırmak, okuyan ve okuduğunu anlayabilen nesiller yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu anlamlı projeyi hayata geçirerek okuyan bir şehir olmamıza, okuyan bir ilçe olmamıza katkı sağlayacak olan başta Samsun Valiliğimize, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gün burada bu güzel atmosferi yaşatan ve meydanımızı dolduran sizleri tebrik ediyorum. Biz, birlikte olursak ayaktayız. Biz, birlikte olursak varız. Ve biz birlikte olursak geleceği kurabiliriz” diyerek yarın akşam (09.03.2018 Cuma) saat 20.00 twitter’den okuma farkındalığı oluşturmak ve ilçemizin tanıtımına katkıda bulunma adına tüm halkımızın desteğini beklediğini ifade etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtını ilçe olarak desteklediklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Belur, "Kalbimiz, duamız, gerekirse canımız kahraman ordumuzun yanındadır. Allah Ordumuzu çıkmış olduğu bu kutsal davada muvaffak eylesin yar ve yardımcıları olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, yaralılarımıza acil şifalar dilerken gazilerimize geri kalan ömürlerinde sağlıklı huzurlu yaşamlar diliyorum" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum