BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ' DE KONGRE HEYECAN

Türkiye Beyazay Derneği, Bafra Şubesi olarak çalışmalarına başlayan dernek; daha sonra Bafra Görme Engelliler Derneği adıyla, 3 yıldır engellilerin sorunlarıyla ilgili her türlü çalışmalarını sürdürme

BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ' DE KONGRE HEYECAN
22 Ekim 2018 - 12:53
Türkiye Beyazay Derneği, Bafra Şubesi olarak çalışmalarına başlayan dernek; daha sonra Bafra Görme Engelliler Derneği adıyla, 3 yıldır engellilerin sorunlarıyla ilgili her türlü çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.
Dernek bu zamana kadar bir Olağan, bir Olağanüstü Kongre yapmış ve 2. Olağan Kongresini gerçekleştirmek üzere, 28 Ekim 2018 Pazar günü, saat 14-00’te dernek binasında toplanılarak Genel Kurul' a gidecektir.
Konuyla ilgili Dernek Başkanı Fatih Uyanık yaptığı açıklamada; “Bafra Görme Engelliler Derneği olarak hizmette sınır yoktur anlayışıyla çalışmalarımıza büyük bir fedakârlıkla, azimle ve kararlılıkla devam ediyoruz.
Bu güne kadar bizleri destekleyen, yanımızda yer alan, her türlü faaliyetlerimize katkı sağlayan üyelerimize, ailelerine, kaymakamımıza,  belediye başkanımıza,  bütün kamu kuruluşlarımızın amirlerine, müdürlerine, personellerine,  sivil toplum örgütlerimizin başkanlarına, yönetimine ve üyelerine, basınımıza ve tüm halkımıza yürekten teşekkür ediyorum.
Bundan sonra da daha fazla destek beklediğimizi belirtmek istiyorum. Sizler de bili rsiniz ki bu tür çalışmalar tamamen gönüllülük esasına dayanan çalışmalardır. Desteklendiği zaman anlam kazanmaktadır. Hiçbir katkı sağlanmaz ve desteklenmezse işte o zaman yaptığın hiçbir işin kıymeti olmuyor. Bunun için tek kelimeyle destek, destek, destek… Başka bir şey demiyorum.
Allah’ın izniyle 28 Ekim Pazar günü, çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise haftaya ( 4 Kasım 2018 Pazar günü ) derneğimizi ikinci olağan kongreye götürüyoruz. Bu dönem yönetim başkanı olmayı düşünmüyorum. Bu yüzden genel kurulda yönetim ve denetim listesi sunmayacağım. Liste sunacak olan arkadaşımız yönetiminde şahsımı uygun görürse kendisini seve seve destekler, seve seve yönetimi içerisinde yer alır, başkanlığım döneminde edindiğim bilgi ve birikimimi paylaşır, elimden gelen her türlü katkıyı sağlamaya çalışırım.
Bu bilgiyi de buradan tüm kamuoyu ile paylaşmış oluyorum. Tabi şu anda mevcut Yönetim olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. Bu anlamda hiç kimsenin en ufak tereddütü olmasın. Yönetim olarak kongre ile alakalı her türlü tedbiri almış, hatta bütün hazırlıkların sona gelindiğini söyleyebilirim.
Bu arada kongre sonunda Bafra Pidesini tanıtmak amacıyla; bütün katılımcılara pide ve semaver çayı ikramımız olacaktır. Bunu da buradan belirtmiş olayım. Ben güzel bir kongre olacağını düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye uygun keyifli bir genel kurul gerçekleştireceğimize inanıyorum.
Rab'bim bizleri utandırmasın, yapacağımız bütün işlerimizde Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Rabbim birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim eylesin inşallah.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm üyelerimizi, ailelerini ve kısaca tüm halkımızı genel kurulumuza davet ediyorum. Bu anlamlı günümüzde tüm halkımızın yanımızda olması bizleri onurlandıracak, mutlu edecektir. Mutlaka bekliyoruz.
Unutmayın bu zamana kadar yaptıklarımız bundan sonra daha iyisini yapacaklarımızın teminatıdır. Rabbim bu konuda cümlemizi Muvaffak kılsın diyor, Genel Kurul' a ilişkin detayı aşağıda tüm kamuoyuyla paylaşıyorum.”
Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Fatih Uyanık' ın Genel Kurul' a ilişkin paylaştığı detay şu şekildedir:
BAFRA GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ İKİNCİ OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
Derneğimizin yönetim ve denetim kurullarını belirlemek üzere 28.10.2018 Pazar günü saat: 14.00’da İshaklı Mahallesi, Yeni Hastane Sokak, No: 5/ B adresinde bulunan dernek merkezinde, Olağan Genel Kurul aşağıdaki gündemle toplanacaktır. Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise 04.11.2018 Pazar günü aynı yer ve saatte aynı gündemle toplanacaktır.
GÜNDEM
1- Açılış
2- Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması
3- Divan Heyetinin oluşturulması
4- Yönetim ve Denetim Kurulunun ibrazı
5- Yönetim kurulu faaliyet, denetim ve mali raporlarının görüşülmesi
6- Tahmini bütçe ve çalışma planının okunması ve görüşülmesi
7- Derneğin federasyon üyeliğinin görüşülmesi
8- Federasyon için temsilcilerin seçilmesi
9- Yönetim ve denetim kurulunun seçimi
10- Dilek ve temenniler
11- Kapanış.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum