BAFRA'YA 112 HELİKOPTER PİSTİ VE YENİ ACİL SERVİS

Vali İbrahim Şahin Bafra İş adamlarının desteği, Bafra İtfaiye Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Bafra İtfaiye Binasının yanına yapılan 112 Helikopter Pisti ve yeni Acil Sağlı

BAFRA'YA 112 HELİKOPTER PİSTİ VE YENİ ACİL SERVİS
06 Ağustos 2015 - 19:20
Vali İbrahim Şahin Bafra İş adamlarının desteği, Bafra İtfaiye Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Bafra İtfaiye Binasının yanına yapılan 112 Helikopter Pisti ve yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılış törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmayışla başlayan 112 Helikopter Pisti ve yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılış töreninde bir konuşma yapan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın “14 Ocak 2015 tarihinde başlamış olduğumuz Helikopter Pistini ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu bitirmiş durumdayız. Yeni binamızın hizmet vermeye başlaması ile Samsun-Sinop karayolunda meydana gelen kazalara daha kısa sürede ulaşılabilmekte, yangınlara ve sıkışmalı trafik kazalarına itfaiye ile beraber daha hızlı müdahale edebilme şansı elde edebilmekteyiz. Helikopter pistimizin etrafı kapalı, 24 saat hizmet veren 112 Acil Servis Hizmetleri ve İtfaiye çalışanları tarafından güvenlik altındadır. İnşaatın yapımında emeği geçen ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Bu tarz projeler hem hoşumuza gidiyor, hem de bundan keyif alıyoruz. Ama bu helikopteri burada gördüğümde beni tam 10 yıl geriye götürüyor. Hatırlayın yıllar öncesinde 10-15 yıl öncesinde insanların konuştuğu şey Almanya’dan bir turist gelmiş hastalanmış ve hastalarını özel uçakla alıp götürmüşler diye konuşuluyordu. İşte bu helikopter şimdi burada, bizim hastalarımızı başka ülkelerden veya ulaşımı olmayan daha başka yerlerden şimdi biz alıyoruz. Şimdi biz herhangi bir kaza anında olası olumsuzlukları gidermek üzere ulaşılması zor olan yerlerden hastalarımızı almak ve onları gerekli yerlere transfer etmek için bu ambulansları kullanıyoruz.

Bugün burada gördüğünüz ambulans helikopterlerimiz için bu pist yapılmıştır. Türkiye’nin son 10-15 yılda aldığı mesafeyi herhalde bazen zaman, zaman hatırlatmak lazım ki bu hizmetleri görelim. Bu gelinen nokta öyle hafife alınan nokta değil. Şimdi nereden nereye geldiğimizi düşünün, eskiden düz helikopterleri, ambulansları bulamazken artık bunların en iyilerine sahibiz. Bazı ilçelerimiz mevcut ambulansların yeterli olmadığından bahsederek yeni ambulanslar talep etmektedirler. Ama önemli olan çok hızlı bir şekilde bir yere intikal etmek ve orada olası olumsuzlukların ortadan kaldırılması adına hastamızın bir şekilde hastaneye nakli söz konusudur. Onun için bu konularda çok ciddi mesafeler alındı. Elbette bazı yetersizlikler ve olumsuzluklar olacaktır. Bunları da en kısa zamanda aşacağız.

Şunu bilin ki, Türkiye’de ve ilimizde sağlık konusunda gerçekten hiçbir şekilde inkâr edilemez mesafeler alındı. Bu nedenle bu pistin buraya yapılması ve kazandırılması çok önemlidir. Nüfus itibariyle Bafra Samsun’un en büyük ilçesidir. Bundan dolayı da böyle güzel hizmetlere layıktır diye düşünüyorum. Bu hizmetin buraya yapılmasında katkısı olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür oluyor. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, 112 Acil Hava Pisti ve Kara Ambulans binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür belgesi ve yaptığı hizmetlerden dolayı Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın’a da başarı belgesi verdi.

Daha sonra Vali Şahin, beraberinde diğer protokol üyeleri ile birlikte 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Binasını gezen Vali İbrahim Şahin, daha sonra 112 Acil Sağlık Hizmetleri Helikopterini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mehmet Dursun Mehel, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum