BALIK, PARTİLİLERLE BULUŞTU…

MHP'NİN GENÇ KADIN ADAYI MİMAR PINAR BALIK ADAY AÇIKLAMASINDA PARTİLİLERİNİ BÜYÜLEDİ…  MHP'den Parti il binasında yaptığı basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan MHP Milletvekili A

BALIK, PARTİLİLERLE BULUŞTU…
25 Mart 2015 - 21:47
MHP'NİN GENÇ KADIN ADAYI MİMAR PINAR BALIK ADAY AÇIKLAMASINDA PARTİLİLERİNİ BÜYÜLEDİ… 

MHP'den Parti il binasında yaptığı basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan MHP Milletvekili Aday Adayı Pınar Balık; İnsanlarının sorunlarını çözerek, Barış-huzur-hoşgörü içinde toplumun daha mutlu ve refah içinde yaşamasını sağlamak, gençliğin gelişimine, yani ülkenin geleceğine yatırım yapmak, dünya ölçeğinde de ülkeyi emniyetli, güçlü ve itibarlı bir konuma getirmek için yapılan siyasete katkıda bulunmak için MHP'den aday adayı oldum dedi.

Balık, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi; Dünyanın her ülkesinde de, her siyasetçinin, farklı partiler ve ideolojiler içinden de gelse, bu amaçlarla siyaset yaptığını, hepimiz mutlaka net bir şekilde biliriz. Peki, 150 yıla yaklaşan bir zamandır parlamenter sistemle siyaset yapılan ülkemiz, Neden dünyanın en mutlu ve zengin insanlarının yaşadığı bir ülke değil? Ülkemiz, onca kaynaklarına ve insan gücüne rağmen, neden dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri haline gelemedi? Neden bu ülkenin gençliği, eğitim kalite sıralamasında dünyadaki ilk 100 ülke arasına bile giremiyor? Gariptir belki ama neden bu ülkede bugüne kadar onurunu korumak ya da yaptığı bir hatadan dolayı topluma özür borcu olarak, koltuk sevdasına kapılmadan istifa eden neredeyse tek bir siyasetçi bile olmamış? AB hedefinin devlet politikası olduğu Türkiye’nin, neden Avrupa’da bir ağırlığı ve itibarı yok? Müslüman bir ülke olan Türkiye’nin neden Arap ve İslam dünyasında sözü dinlenen bir konumu yok? Özetle ve de en önemlisi Ülkemizde çok değerli siyasetçiler elbette var ama neden “siyasetçi” denince hemen herkesin aklına yalancı, ilkesiz, menfaatçi ya da hep olumsuz ifadeler geliyor? Bunları hepimizin sorgulaması gerekir diye konuştu.

Tüm bu soruların bir cevabı olduğunu belirten balık sözlerine şöyle devam etti; Türkiye’de maalesef temiz, ilkeli ve dürüst duruştan, en önemlisi saygıdan, sevgiden ve hoşgörüden büyük oranda mahrum bir siyaset anlayışı hâkim. Bu siyaset anlayışından dolayı da bireylere, kadınlara, topluma ve de ülkeye hizmet demek olan siyasetin içi büyük oranda boşaldığı için Türkiye’miz maalesef mutsuz, güvensiz, umutsuz, sevgiden-hoşgörüden giderek uzaklaşan insanların ülkesi haline gelmiş bulunuyor. İşte ben, farklı bir siyaset anlayışının bu ülkede geliştirilmesi, siyasetin gerçek amaç ve misyonuna tekrar döndürülmesi gerektiğini düşündüğüm için. Bu uğurda bu ülkeye, bu ülkenin ve Samsun’umuzun insanlarına, olabildiğince etkili ve anlamlı hizmetler verilebileceğini düşündüğüm için, Ülkemizde, anne-eş, iş hayatında da bireyler olarak hak ettiği değerin çok altında yaşayan Kadınlara yönelik yapılması gereken ve yapılabilecek yüzlerce hizmet olduğunu düşündüğüm için. Önce bir kadın, ardından bir anne, ardından bir iş kadını olarak, siyasete bir değer katmak ve de siyasette onurlu bir hizmet fırsatı bulmak amacıyla bu yola çıkmış bulunuyorum şeklinde konuştu.

Balık yaptığı konuşmayla MHP'lileri coştururken, sözlerini şöyle tamamladı: Parti Yönetim kademelerimizce takdir edilir ve kısmet olur da önce Milletvekili adaylığı, ardından da çıktığımız bu kutlu yolda şehrimizi Meclis’te temsil etme imkânımız olursa bu onurlu görevde doğup büyüdüğüm, halen de yaşadığım, bir zamanların Karadeniz’in lider şehrine hizmet etmek istiyorum. Samsun, Türkiye gelişmişlik sıralamasında yakın geçmişte ilk 20’lerdeyken, şu an Samsun 33. sırada. Son 12 yılda bir tane bile mega proje hayata geçti mi Samsun’da? Hani tersanemiz? Hani hızlı trenimiz? Hani yeni çevre yolumuz? Bizim 4’te birimiz olan Ordu’nun teleferiği bizimkinin tam 20 katı. Çok önemli şehirler ihracat artışında son 5 yılda patlama yaparken, Samsun ihracat artış sıralamasında 2013 yılı verilerine göre Türkiye’de sonuncu. Hem Sanayi hem ticaret hem de tarım alanındaki büyük potansiyeline rağmen, maalesef bu şehir hala uyuyor ya da uyutuluyor. Kaç tane önemli tarımsal sanayi, örneğin; salça ya da meyve suyu fabrikamız var? Hep yollar, asfaltlar ve gelişmelerden bahsediliyor. Kirazlık tarafında 19 Mayıs, Örnek ve İlkadım Sanayi sitelerine ve onların ara caddelerine yolunuz düşmüştür. Bir gidin ve görün bu şehri ve bu ülkeyi yönetenlerin Sanayiye ve girişimciye ne kadar değer verdiklerini. Ya yeni açılan yollarımız? Gazi caddesinde 2 kez yenilenen yolun son halini görüyoruz. Ya da Atakum üstünde yakın zamanda açılan ve adını Cumhurbaşkanından alan yeni bulvardaki yarım metrelik çukurları. Samsun’da yıllardır kurulmayan Sanayici-Siyasetçi ve Yerel Yönetici ilişkisinin, bu şehre neler kaybettirdiğine dair daha ne söyleyelim. Özetle şunu söyleyeyim; Hangi Partiden ya da ideolojiden kim bu şehre bir tuğla koyduysa ya da bir değer kattıysa, başımızın üstünde yeri var. Ama inanın Samsun başarısız, etkisiz ve yetkisiz ellerde çok zaman kaybetti. Bizler bu duruma el koymak, şehrimize karşı inandığımız bedeli ödemek ve memleketimize hizmet etmek için buradayız ve MHP'deyiz.

KISA ÖZ GEÇMİŞİM

1979 Vezirköprü Doğumluyum. İlk ve Orta Öğrenimimi Vezirköprü’de, liseyi Samsun’da tamamladım. İstanbul Beykent Üniversitesi mimarlık Fakültesinden 2003 yılında mezun oldum. İş hayatına üniversite 2. sınıftayken bir inşaat firmasında başladım. Vezirköprü Belediyesinde Fen İşleri Bölümünde kısa bir dönem Fen İşleri Müdürlüğü yaptıktan sonra, yine Vezirköprü’de kendi Proje Ofisimi açtım. 2005 yılında Samsun ofisini açmamdan bugüne Projeci ve denetçi Mimar olarak iş hayatında bulundum. Halen de kendi Mimarlık Şirketimde, Samsun ve Ülke ölçeğinde firmalara hizmet vermekteyim. Ömer Alp ve Kayra adında iki oğlum var. İyi derecede İngilizce biliyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum