BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ MESAJLARI VERİDİ

UNICEF İyi Niyet Elçisi Dünyaca Ünlü Piyanist Gülsin Onay, "Müzisyen dostlarımla birlikte yardım konserleri düzenliyorum“ dedi

BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ MESAJLARI VERİDİ
14 Eylül 2015 - 20:38
UNICEF İyi Niyet Elçisi Dünyaca Ünlü Piyanist Gülsin Onay, "Müzisyen dostlarımla birlikte yardım konserleri düzenliyorum“ dedi.
İstanbul, İzmir ve Ankara’da organize edilecek konserlerin tüm gelirini UNICEF’in mülteci çocuklar için açtığı bağış havuzuna aktaracak olan sanatçı Gülsin Onay, " 1 Ekim’de İzmir’de vereceğim konserle de eğitimin yanı sıra gelirini şehit ailelerinin çocuklarına vereceğim “dedi.
BEN HAYATINI MÜZİK İCRA EDEREK KAZANAN BİR İNSANIM
Tüm sanatçı dostlarını ve sanatseverleri bu proje için kendisine destek verdiklerini  ifade eden  Gülsin Onay, “Üzülmenin yeterli olmadığını, değişim için harekete geçmenin gerektiğini göstermek, kendisini umutsuz hissedenlere de bir ışık yakmak amacıyla yola çıktım. Hepimiz, bildiğimiz işler aracılığıyla, rahatsız olduğumuz gidişattan kendimizi ve dünyayı kurtarmanın bir yolunu bulabiliriz. Ben hayatını müzik icra ederek kazanan bir insanım. Müzikte ifade edilen insanlık hallerini yine insanlarla buluşturmaya adadım ömrümü, köprüler kurmaya çalıştım. Şimdi de, coğrafyamızda çok hassas bir konu haline gelen mülteci çocuklarla aramızda bir köprü kurmaya niyet ettim. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için, hep birlikte müzikal köprüler kuralım isterim. Haydi, müziği sevginin, uyumun ve barışın tetikleyicisi yapalım ” diye konuştu.
KATKIDA BULUNMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR VAZİFE VE ONURDUR
İzmir Türk Koleji Mezunları Derneği'nin bu yıl ilkini gerçekleştireceği ve elde edilen gelirin okullarında eğitim gören şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile maddi imkânı olmayan öğrencilerinin kitap masraflarının karılacağını belirten Gülsin Onay ,"İTK Mezunları Kitap Bursuna aktarılacağı "2015-2016 Sanat Sezonu ‘nün açılışını gerçekleştireceğiz Bu zor dönemde şehit ailelerine katkıda bulunmak benim için büyük bir vazife ve onurdur Bu arada Bünyamin Sönmez Anısına düzenlenen 4.Fethiye Klasik Müzik Festivali’nin de açılışı yapacak 26 Eylül’de Cambridge’de düzenleyeceğimiz geleneksel yardım konserinin hemen ardından İstanbul’da, Newcastle Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği AMT’15 Uluslararası Konferansı kapsamında çalacağım. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin Sanat Danışmanlığını olarak, 27 Eylül’de Paris’te düzenlenen Uluslararası Festivaller Birliği Efe’nin toplantısına davet edildim, Ekim 2015’teki konserleri İzmir, Ankara, Lüksemburg ve İstanbul’da devam edeceğim ” dedi.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum