BAŞARILI EMNİYET MENSUPLARINA ÖDÜL!...

Vali Osman Kaymak, İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda başarılı emniyet mensupları için düzenlenen ödül törenine katıldı

BAŞARILI EMNİYET MENSUPLARINA ÖDÜL!...
13 Kasım 2018 - 18:43
Vali Osman Kaymak, İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda başarılı emniyet mensupları için düzenlenen ödül törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başarı belgesi ödül töreninde bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Emniyet teşkilatımız gece-gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin görevini ifa etmektedir. Özellikle 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra bünyesindeki cerahat yuvalarını temizleyerek ve en kısa sürede taze kanı bünyesine katarak ilk kademe amir ve polis memuru ihtiyacını kısa sürede gidermiştir. Teşkilatımızda geçmiş yıllarda Türkiye genelinde mevcut olan çarşı-mahalle bekçilik sistemi yürürlüğe girmiş, bu göreve gelen arkadaşlarımızla icra edilmeye başlanılmıştır.
2018 yılının ilk on ayı içerisinde teşkilatımızın işçisinden il emniyet müdürüne kadar şuanki mevcudu 4 bin 200’dür. Üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek için bütün gücümüzle çalışmaktayız. Bugün burada 114 arkadaşımıza başarı belgesi vererek ödüllendireceğiz. Bu kapsamda arkadaşlarımdan bundan sonraki süreçte de şu ana kadar olduğu gibi görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini temenni ediyorum. Her zaman yanımızda olan Sayın Valimize de şahsımın nezdinde teşkilatımızın her kademesine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Bugün bu programda olmaktan büyük bir memnuniyet duydum. Değerli arkadaşlar, ilimizde görev yaparken tabi ki her kurum görevini en önemli görev görerek ve kutsal olarak en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Ama arkadaşlar asayiş polis hizmetleri direk insanlarımızın canını ve malını ilgilendiriyor. O anlamda sizlerin görevini başarıyla yapması veya başarısızlıkla yapması direk insanların hayatına etki yaptığı için bunu çok önemsiyoruz. Bizde vaktin büyük bir kısmını ilin Valisi olarak ilimizin asayiş saatlerine ayırıyoruz. Bunun için Emniyet Müdürümüzle gerek yüz yüze, gerekse iletişim araçları vasıtasıyla her zaman temas halindeyiz. İlimizin asayişinde, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin en iyi bir şekilde sağlanması konusunda yoğun bir çaba sarfediliyor. Ben buradan bu vesile ile görev yapan arkadaşlarımızın hepsine tekrar teşekkür ediyorum.
Tabi ki zaman zaman İl İdaresi Kanunun amirlere verdiği yetki çerçevesinde memurlarımızın çalışmasını ödüllendiriyoruz. Arkadaşlar hatırlarsanız FETÖ zamanında önüne gelen her fetöcüye 10-15 başarı belgesi veriliyordu. Hepiniz şahitsiniz buna. İl Emniyet Müdürümüzle görüştük den sonra ise biz şöyle bir şey geliştirdik. Bir başarı yakalandığı zaman anında ödüllendirelim. Olabildiği kadar bunu yapmaya çalışıyoruz. İlimizin gerçekten asayişini etkileyen olumlu ve olumsuz konularda yoğun bir çaba sarfederek, teknik takibiyle organize olarak, gerek güvenlik, gerek terör, gerek asayiş, gerek istihbarat, kom ve diğer şubelerimizin yaptığı çalışmaları yakinen takip ediyoruz.
Bu çalışmaları yaparken sizler çok ciddi ve olağanüstü bir başarı sağlayarak suçluyu yakalıyor ve adliyeye teslim ediyorsunuz. Bu başarıda Samsun Adliyemizin de büyük payı var. Buradan başta Başsavcımız olmak üzere ekibine de çok teşekkür ediyoruz.
Arkadaşlar bu başarı belgesinin sizler için değeri ve anlamı var. Buna layık olmak için daha yoğun bir şekilde çalışmak durumundayız. Bu bize büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu belgeyi alan arkadaşlar hatır gönül ilişkisiyle, değil hak ederek almışlardır. Bu başarı belgeler ayrı ayrı başarılara mahsustur. Örnek vermek gerekirse Kom Şube Müdürlüğümüz FETÖ terör örgütünde ardışık telefon görüşmelerinde teknik takibe alınan ‘Emniyet Mahrem İmamlarının’ yakalanmasında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz yıl boyunca 97 kg esrar maddesi ve benzeri maddelerin yakalanması gibi çalışmalar ve diğer birimlerimizin başarılı çalışmalarıdır.
Arkadaşlar bekçilik sisteminin de devreye girmesiyle gerçekten bekçilik sistemi ilimizin asayişine çok olumlu katkılar yaptı. Şu anda asayiş suçlarında ciddi anlamda azalmalar var. Bundan dolayı da bu sistemin yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bekçi arkadaşlarımıza da büyük işler düşüyor. Buradan bekçilerimize başarılar diliyorum. Ben başarılı çalışmalar yapan, ilimizin asayişine, can güvenliğine, huzuruna katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
İlimizin emniyetini jandarma teşkilatımız ile birlikte sağlıyoruz. Zaman zaman jandarma teşkilatındaki arkadaşlarımızı da başarılarından dolayı ödüllendiriyoruz. Buradan jandarma teşkilatımızda görev yapan arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum.
Arkadaşlar bu ödüllendirme sistemi sadece emniyet ve jandarmada devam etmiyor. Diğer kurumlarımızda da  başarı gösteren arkadaşlarımızı ödüllendiriyoruz. Arkadaşlar benim bir başarı yakalandığında anında ödüllendirme şeklinde bir yönetim anlayışım var. Onu da yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımızı ilimizin asayişine verdikleri hizmetlerden dolayı tekrar tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun. Allah’ım sizleri kazadan beladan korusun”dedi.
Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak, çalışmalarda ayrı ayrı konularda başarı gösteren emniyet mensuplarını tebrik edip, başarı belgesi ile ödüllendirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum