Basın, Demokrasinin vazgeçilmez unsurudur

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Basın mensupları, vermiş oldukları hizmetlerle topluma yön vermektedir

Basın, Demokrasinin vazgeçilmez unsurudur
23 Temmuz 2015 - 20:29
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Basın mensupları, vermiş oldukları hizmetlerle topluma yön vermektedir. Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Türk Basınında sansürün kaldırılmasının 107. Yıldönümünde tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Başkan Genç, "Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi, içinde yaşadığı toplumun değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmezliğine bağlı olmak, şehrimizin ve ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında öncü rol oynamaktır" dedi.

BASIN, TOPLUMA YÖN VERMEKTEDİR

Basın mensuplarının, vermiş oldukları hizmetlerle topluma yön verdiğine işaret eden Genç, "Bizler yerel yönetim temsilcileri olarak, yerel basına büyük önem veriyoruz. Bizi şehrimizdeki insanlarımıza anlatacak, yaptığımızı halka ulaştıracak yerel basındır. Sadece yapılan değil yapılmayanları da gündeme getirerek, bizlere yön göstermeleri de son derece önemlidir. Bu kurumları ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın yayın çalışanları ise bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarım" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum