Başkan Doğan, Gaziler Günü'nü Kutladı

19 Eylül Gaziler Günü, Samsun’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gaziler Günü’nde bir dizi programla gazilerle bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan “Her köşesi kahramanlıklarla dolu aziz vatanımız uğruna mücadele etmiş tüm gazilerimize minnettarız” dedi.

Başkan Doğan, Gaziler Günü'nü Kutladı
19 Eylül 2024 - 18:13
19 Eylül Gaziler Günü’nde Samsun’da Gaziler Günü Anma Programı düzenlendi. Onur Anıtı’na Çelenk Koyma Töreni ile başlayan programın ardından ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ başlığıyla gaziler, öğrenciler ve protokol ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş gerçekleştirdiler. Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Anma Töreni de saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Törende günün anlam ve önemini anlatan şiir okumaları, Kahramanlık Türküleri Konseri, halk oyunları gösterisi yer aldı. Gerçekleştirilen anma programlarına; Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, gaziler ve protokol üyeleri katıldı.
Gaziler yaşayan anıtlarımız
Gaziler Günü vesilesiyle gazi derneklerini ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan gün dolayısıyla mesajını paylaştı. Başkan Doğan, “Bugün bizim kahraman gazilerimize duyduğumuz minnetin bir ifadesidir. Şehitlerimize ve gazilerimize olan minnetimiz her gün baki. Bizler gazilik ve şehitlik unvanını en yüce değerler olarak benimseyen bir milletiz. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacak, gazilerimizi her zaman baş tacı edeceğiz.  Biliyoruz ki bu vatan bize şehitlerimizin, gazilerimizin emanetidir. Onların bağımsızlık uğruna gösterdiği cesaret ve fedakârlık bizim ve gelecek nesillerin ilham kaynağıdır. Her köşesi kahramanlıklarla dolu aziz vatanımız uğruna mücadele etmiş tüm gazilerimize minnettarız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bayrağımız uğruna mücadele vermiş tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 19 Eylül Gaziler Günü’nde; kahramanlığın ve vatanseverliğin yaşayan abideleri olan tüm gazilerimizin gününü kutluyor onlara sağlık, huzur ve esenlik dolu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum