Başkan Yılmaz, ülkenin geleceği için üretmeyi seven, inşa etme heveslisi nesiller yetiştirmeliyiz.

ÜRETMEYİ SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ Başkan Yılmaz, ülkenin geleceği için üretmeyi seven, inşa etme heveslisi nesiller yetiştirmeliyiz

Başkan Yılmaz, ülkenin geleceği için üretmeyi seven, inşa etme heveslisi nesiller yetiştirmeliyiz.
24 Kasım 2014 - 17:34
ÜRETMEYİ SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

Başkan Yılmaz, ülkenin geleceği için üretmeyi seven, inşa etme heveslisi nesiller yetiştirmeliyiz.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği kutlama programına katıldı.

Samsun Devlet Opera Balesi Müdürlüğü salonunda gerçekleşen programda şiir ve kompozisyon dalında dereye giren öğrencilere hediye takdim eden Başkan Yılmaz, yaptığı kısa konuşmada ülkenin geleceği için üretmeyi seven, inşa etme heveslisi nesiller yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öğretmen ve öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yaptıkları hazırlıklar ve ortaya koydukları etkinlikler sebebiyle tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, çocuklara iyi insan olmanın öğretilmesinin yanında üretme kabiliyetlerinin geliştirilmesinin önemine değindi. Başkan Yılmaz, "Ben de yıllardır yöneticilik yapan bir ağabeyiniz olarak Türk insanının geleceğimizi inşa etme yolundaki mücadelemizde çocuklarımıza vermemiz gereken en önemli şeyin, iyi insan olmalarını sağlamaktır diye düşünüyorum. Bunu sayın valimiz de çok güzel ifade etmişti. Her şeyin başında iyi insan olmak var. İyi insan olmayı sağlamaya yönelik mücadele, bu mücadelenin öznesini ve özünü teşkil ediyor. Benim hayatta gördüğüm ve gelecekte de ihtiyacımız olacak bir başka unsurdan da söz etmek istiyorum. Üretmeyi seven, inşa etmeyi seven, yapmayı seven, konuşmaktan ve söylem ortaya koymaktan öte söylediğini  ve konuştuğunu en azından kendi hayatında ortaya koyan üretme heveslisi bireyler yetiştirmemiz lazım. Çok güzel okullarda güzel başarılar ve dereceler elde eden, çok güzel konuşan, insan ilişkilerinde de çok başarılı olan birinin günlük hayatta hiç bir şey yapamadığına tanık oluyoruz. Bizim sınıfımızda 9 aldığında ağlayan çocuklardan şuan çok mağdur ve kötü durumda olanlarını hatırlıyorum. Yine sınıfımda sınıfı çok zor geçen ama hayatta çok başarılı olanlara tanığım. Üretmeyi seven, insan ilişkilerinde başarılı olanlar genellikle başarılı oluyorlar. Bunu sağlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi Gazetelik Bölümü öğrencilerine röportaj verdi.

Düzenlenen törene AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, bürokratlar, okul yöneticileri, öğretmeler ve öğrenciler katıldılar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum