Bayanları Çanakkale'ye uğurladı…

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe halk eğitimi merkezi kursiyerlerinden oluşan 48 kişilik bayan grubunu Çanakkale’de destan yazan, düşmana geçit vermeyen askerlerimizin mücadelesini yakından

Bayanları Çanakkale'ye uğurladı…
14 Mart 2015 - 20:41
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe halk eğitimi merkezi kursiyerlerinden oluşan 48 kişilik bayan grubunu Çanakkale’de destan yazan, düşmana geçit vermeyen askerlerimizin mücadelesini yakından görüp, yaşamaları için Çanakkale’ye gönderdi.

Çanakkale Destanının 100. yıl anısına hazırlanan Kırkyama Örtü (yorgan) Projesinde emek harcayan, ter döken kursiyerlerin yoğun talebi üzerine harekete geçen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, bir gezi programı hazırlattı. Başkan Togar gezi programı çerçevesinde Çanakkale’ye yola çıkacak 48 kişilik bayan grubunu Tekkeköy meydanında düzenlenen programın ardından uğurladı.

Çanakkale Destanımızın 100. yılında unutulmaz bir program 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘Projeyi ilk duyduğumuzda çok heyecanlandık ve milli duyularımız kat kat arttı. Özellikle böyle bir projeye katkı sağlamak için büyük hassasiyetle harekete geçtik ve Belediyemiz eğitim kültür merkezindeki halk eğitim kursiyerlerinden çalışma grupları oluşturduk. Çanakkale halk eğitim merkezi tarafından başlatılan ve ülke çapında dalga dalga yayılan Kırkyama Örtü (yorgan) Projesi çalışmaları için oluşturduğumuz gruplarımız gece gündüz dur durak bilmeden çalışarak güzel ürünler ortaya koydular. Kursiyerlerimiz el emeği göz nuru çalışmalarını tamamlayıp Çanakkale’ye gönderdiler. Ülkenin dört bir yanından gönderilen kırkyama örtü (yorgan) çalışmaları birleştirilerek 2015 parçadan oluşan manevi yorgan şehitliğin üzerine örtülecek. Böyle anlamlı bir projede görev alan emek harcayan ve hayatlarında Çanakkale’yi hiç görmemiş ve de görme imkanı bulamayacak bayanlardan oluşan 48 kişilik grubu bu gün hep birlikte Çanakkale’ye uğurladık. Bu gezinin en önemli noktası Çanakkale destanının 100. yılının olmasının yanında geziye katılanların tamamının bayanlardan oluşması ve gruptaki kişilerin hiç birisinin Çanakkale’yi görmemiş olması ve de hiçbir zaman Çanakkale’yi görme imkânı da bulamayacak kişilerden oluşmasıdır. Geziye katılan bayanlara hayırlı yolculuklar diler, şehit kanlarıyla yoğrulan Çanakkale topraklarında destan yazan şehitlerimize dualarını eksik etmemelerini bir kez daha hatırlatırım’ dedi. 100.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum