BAYRAM ÇELiK'TEN BAŞKANLIK PROVASI!

CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat eden Bayram Çelik’e Atakumlular tarafından CHP Atakum ilçe binasında ilgi yoğundu

BAYRAM ÇELiK'TEN BAŞKANLIK PROVASI!
17 Kasım 2018 - 19:31
CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat eden Bayram Çelik’e Atakumlular tarafından CHP Atakum ilçe binasında ilgi yoğundu. Binlerce Atakumlu, Bayram Çelik’i yalnız bırakmadı.
Memurluktan istifa ettikten sonra CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapan Kimya Mühendisi Bayram Çelik’e Atakumlu vatandaşlardan tam destek geldi. Miting havasında geçen ve 1000 kişiden fazla Atakumlu vatandaş, adeta aday adaylığı başvurusunda Bayram Çelik‘i başkan görmek istediklerini ifade ettiler. Pankartların açıldığı ve davul zurna eşliğinde devam eden başvurusu sonrasında Atakumlu vatandaşlar, ‘Seni Atakum’da başkan görmek istiyoruz‘  tezahüratında bulundular.
ÇELİK, ADAY ADAYLIĞI İÇİN ŞUNLARI KONUŞTU
Partimizin çok değerli İl ve İlçe yöneticileri, geçmiş dönemlerde görev yapmış İl Başkanlarım, Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Belediye Meclis Üyelerim, Yöneticilerim, mahallelerimizin saygıdeğer muhtarları, Kadın Kollarımızın ve Gençlik Kollarımızın Başkan ve Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri ve Demokratik Kitle Örgütlerinin, Emek ve Meslek Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, basınımızın değerli mensupları, hanımefendiler, beyefendler, gençler, Atakum’lu dostlarım, Can’lar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Sevgili Atakumlular,
Aranızdan pek çoğunuzun beni tanıyor olduğunu biliyorum. Ben de sizleri tanıyorum. Ancak tanımayanlar için kısaca kendimi tanıtmak isterim.
30 Kasım 1970 Samsun doğumluyum. Atakum’la ilişkim, Atakum Bölgesi Matasyon olarak bilinirken başladı. 1985 yılında Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümünde lise eğitimime başladım ve sonra üniversite hayatı, askerlik, iş hayatının bir kısmını Samsun dışında geçirdim. Ulusal ve uluslararası büyük firmalarda, mühendislik, müdürlük, genel müdürlük görevlerinde bulundum.
Siyasi hayatım; 1990 yılında  Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesindeki öğrencilik yıllarımda, Malatya SHP Gençlik Komisyonu Üyeliği ile başladı. Bunun haricinde Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarında çesitli sorumluluklar aldım. Buradaki hizmetlerimle emeğin, mücadelenin, siyasetin hep bir tarafında bulundum. Ve şu an Atakum Belediyesi Başkan aday adayı olarak karşınızdayım.
Niçin aday oldunuz diye sorarsanız; Atakum'u cadde cadde, sokak sokak biliyorum. Atakum'lunun ne istediğini, ihtiyaçlarını biliyorum. Çalışan arkadaşlarımın sıkıntılarını biliyorum. Ve buradaki herkesin içinden de geçtiği gibi bir Atakumlu için, Atakum bir aşktır, Atakum bir sevdadır.
Atakum demek yosun kokusu, iyot kokusu, kumsalda yürüyen ayakların özgürlüğü, halkın özgürlüğü, rüzgarın sesi, güneşin sıcaklığı ve yakamoz demek, Atakum sevgiliye duyulan aşk demek.
Hadi bakalım gelin de bu sevgiliye hizmet etmeyin, yapabilir misiniz? Atakum 200 bin seveni olan bir sevgilidir.
Değerli Atakumlular,
Değerli basın mensupları, hemşerilerim,
Aday olup seçildiğimde ve Atakum’a hizmetlerimi gördüğünüzde 200 bin Atakum’luyu 2 yıl sonra ‘Ben Atakum’da yaşıyorum ve ben Atakum’da yaşamaktan müthiş zevk alıyorum‘ dedirteceğime şimdiden söz veriyorum.
Atakumu asla üzmeyeceğim, incitmeyeceğim. İnsan sevdiğini üzer mi? İncitir mi? İnsan sevdiğini yüceltmez mi? Atakum bu kardeşinizin şerefi, itibarı ve namusu olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın.
Son 10 yıldır ise Atakum Belediyesi‘nde gerek memur, gerek idari olarak sizlere hizmet etmekteyim.
Bugün sizlere daha etkili bir nokta olan Belediye Başkanlığında hizmet etmek için, CHP’den aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım.
Bildiğim kadarıyla partimizden benim haricimde Atakum‘a hizmet etmek için aday adayı olan birbirinden kıymetli, benimde dostlarım olan 5 aday adayı arkadaşım daha var. Onlarıda kutluyor ve bu kutsal yoldaki yarışta başarılar diliyorum.
Atakum yurdumuzun her bölgesinden göç alan, farklı kültürlerin birarada toplandığı güzel ve şirin bir sahil kentidir.
Atakum’un ilginç bir özelliği vardır. Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisidir. Atakumun da kurucusu Cumhuriyet Halk Partililerdir. Ve Atakum’u, mesleğinde ve belediyeciliğinde bir duayen olan ve hepimizin belediyecilik adına çok şey öğrendiği ve hepimizin ağebeyi Sayın Metin BURMA kurmuştur. Buradan kendisine saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Partimin Genel Merkezi, İl ve İlçe yönetimi, CHP adına CHP’yi Atakumda‘ki Belediye Başkanı adayı olarak temsil etme yetkisini şahsıma verdikleri anda, sizlerin de desteğiyle seçileceğimden zerre şüphem yoktur.
Seçildiğimde bu görevi yerine getirirken, bir plan ve program doğrultusunda Atakum Halkıyla, Partimle ve Belediye Meclisimle birlikte hareket etmeyi, kendime ilke olarak belirledim.
Dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi alanda yapılırsa yapılsın planlama yapılırken 3 şeye dikkat edilir.
1-Katılımcılık
Sevgli Atakumlular,
Katılımcılık demokrasinin gereğidir. Demokrasiyi yerel düzeyde başarılı bir şekilde hayata geçirebilirsek, ancak o zaman ulusal düzeyde bir demokrasiden söz edebiliriz. Yani yerel yönetimler aynı zamanda demokrasi okullarıdır.
Sevgili Atakumlular,
Meslek odalarından, sendikalardan, derneklerden temsilciler görüyorum. Bu arkadaşlarımızı yani halkı kentlerin geleceğinin kurgulanmasında nekadar aktif hale getirebilirsek, kent estetiğini  ve insanların yaşam standartlarını o derece üst seviyeye çıkarmış oluruz. Katılımcılık son derce önemli diyorum.
2-Şeffaflık
Sevgili Atakumlular,
Kafamızın arkasında başka bir şey yoksa, kamu çıkarlarını ve halkın menfaatlerini ön planda tutuyorsak, gizliliğe kapalı kapılar arkasında ihalaler düzenlemeye neden ihtiyaç duyulur ki? Şeffaf bir belediyecilik diyorum.
3-Hesap verilebilirlik
Sevgili Atakumlular,
Halkın belediyeciliğinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, vatandaşına, seçmenine hesap vermek, onurlu bir görev kabul edilir.
Ve bütün bunlar yapıldığında, kentleşme ve kentlileşme en iyi şekilde hayata geçer ve asololan mutlu, huzurlu insanların yaşadığı kentler oluşur.
Atakum Belediyesi çok kötü yönetiliyor. Kamu zararı ve yasaları zorlayan ihalaler, maddi kayıplar almış başını gidiyor. Ben bu aşamada bunlara girmeyeceğim. Zamanı geldiğinde elbette ki bunları tek tek paylaşacağız.
Şu anda bunları söylememin nedeni mücadeleci, kamu hakkını savunan CHP’li Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etmek içindir. Huzurunuzda bu arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu arkadaşlarımızın mücadelesi sonucu Sayıştay 2017 yılı raporunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. Durum içler acısı.
Sevgili Hemşerilerim,
Sevgili Atakumlular,
Bugün çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Ancak şunu da bilmenizi isterim, Atakum Belediye Başkanlığı‘nı düşündüğüm günden beri Atakum‘ la ilgili projeler oluşturmak için ne yapabiliriz de bu şehre güzel şeyler kazandırabiliriz, halkın mutluluğu ve huzurunu, çocukların gülücüklerini, gençlerin umutlarını nasıl hep taze tutarız ve ne kadar sonuca ulaşırız diye düşünüp, 17 kişilik bir proje ekibi ile 100‘ün üzerine ürettiğimiz projeden yine yapım sırasını sizlerin belirleyeceği öncelikle yola çıkacağız. Sizler için uygulanabilir, ayağı yere basan, finansman sıkıntısı olmayan ve sizlerinde EVET BENDE BUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM, nasılda duygu ve düşüncelerimize tercüman olmuşlar diyeceginiz projelerle karşınızda olacagız.
Ben Atakum’a ve sizlere hiçbir ayrım gözetmeden hizmet vermek için aday adayıyım. Aday adaylığımın adaylığa dönüşmesinde, adaylığımın ise Belediye Başkanlığına dönüşmesinde şimdiden destekleriniz için teşekkürlerimi sunarım.
Yunusun dediği gibi, ete kemiğe büründüm, Bayram diye göründüm. Dostluğunuz, kardeşliğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum