Bedel ödeyen şehirlerin hakkı iade edilmelidir

2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı'nda sunum yapmak üzere gittiği Erzurum'da önemli ziyaretlerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geçmişte bedel ödeyen şehirlerin hakkının iade edil

Bedel ödeyen şehirlerin hakkı iade edilmelidir
19 Ocak 2016 - 18:02
2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı'nda sunum yapmak üzere gittiği Erzurum'da önemli ziyaretlerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geçmişte bedel ödeyen şehirlerin hakkının iade edilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin gençlik politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla Erzurum'da düzenlenen 2023 Gençlik Politikaları Final Çalıştayı'na katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e misafir olan Başkan Genç, Sekmen ile belediyecilik çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. AK Parti Erzurum Milletvekilimiz İbrahim Aydemir ile Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan'ın da yer aldığı ziyaret oldukça samimi bir havada gerçekleşti.
ERZURUM’DA ÖNEMLİ ZİYARETLER
Erzurum 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı kapsamında AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve SDE Ekonomi Direktörü M. Levent Yılmaz ile birlikte Filistinli öğrencilerin de yer aldığı atölye çalışmasına katılan Genç, daha sonra Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı ziyaret etti. Erzurum 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir'e de konuk olan Başkan Osman Genç, Dadaşlar Şehri Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan bakır işlemeciliğinin yapıldığı Bakır Çarşısı'nda el emeği göz nuru eserleri inceledi.
SAMSUN MUHAFAZAKÂRLIĞININ BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEDİ
Ziyaretlerinde konuk olduğu isimlere Canik Belediyesi tarafından çıkarılan ve Samsun'un tarihini anlatan Kültür Eserlerini hediye eden Başkan Genç, tarihte bedel ödeyen şehirler olduğuna ve Samsun ile Erzurum'un da bu şehirlerarasında yer aldığına dikkat çekti. Samsun ve Erzurum gibi şehirlerin geçmişte muhafazakârlığının bedelini çok ağır ödediğini ve hala ödemeye devam ettiğini ifade eden Genç, "1930'lara kadar Anadolu'nun Ticaret Başkenti olan Samsun, muhafazakâr kimliği nedeniyle 1933’ten sonra maalesef bütün bu özelliğini kaybetmiştir" dedi.
SAMSUN'UN HAKKI İADE EDİLMELİDİR
Cumhuriyetin ilk yıllarında İkinci İstanbul olan Samsun'un bugün sosyo-ekonomik gelişmişlikte 33. sırada olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Biz çıkardığımız tarih kitaplarıyla şehrimizin geçmişini ve neden geri kaldığını ortaya çıkarıyoruz. Bunlardan birisi de 'Meşrutiyet'ten Beyaz Devrim'e Canik-Samsun Seçimler ve Siyaset kitabımızdır. Bu kitapta görüyoruz ki Samsun 1930'dan sonra geri bırakılmıştır. Samsun, bu tarihte muhafazakâr olmasının bedelini ödemiştir. Bu bedeli hala ödemeye devam eden Samsun'un hakkı mutlaka iade edilmelidir" diye konuştu.
ŞEHİRLERİN TARİHİ MÜFREDATA ALINMALIDIR
Her şehrin tarihinin mutlaka çıkarılması gerektiğine inandığını belirten Genç, "Bize göre her şehrin tarihi o şehirde yaşayan öğrencilere ders kitabı olarak okutmalıdır ve müfredata almalıdır. Samsunlu çocuk, Erzurumlu çocuk yaşadığı şehrin tarihini mutlaka bilmelidir. Bizim Canik Belediyesi olarak çıkardığımız tarih kitapları bütün okul kütüphanelerimizde var. Bu yaptığımız tüm kentsel dönüşümlerden, binalardan, yollardan çok daha önemlidir. Çünkü bir şehri tanımak ve geleceğe sağlam ilerlemek için mutlaka geçmişine bakmak gerekir" şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum