BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 29 EKİM YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

CUMHURİYET İÇİN BİRLİKTE YÜRÜYELİM BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 29 EKİM YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÇAĞRI YAPTI Belediye Başkanı Kerim Aksu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91

BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 29 EKİM YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÇAĞRI YAPTI
29 Ekim 2014 - 02:12
CUMHURİYET İÇİN BİRLİKTE YÜRÜYELİM

BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 29 EKİM YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinler düzenlediklerini, bunun en anlamlısının 29 Ekim günü yapılacak “Fener alayı ve Cumhuriyetine sahip çık” yürüyüşü olacağını söyledi.

Başkan Kerim Aksu, bir milletin kendi kaderini, kendisinin tayin etmesi için büyük bedeller ödeyerek Cumhuriyet’i kurduğunu belirterek; “ bugün ise Türkiye Cumhuriyeti’nin temel felsefesinin zayıflatılmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Cumhuriyet’i kanlarıyla, canlarıyla kurup bizlere emanet eden, Atalarımıza, Gazilerimize ve Şehitlerimize borcumuzu ödemeliyiz. Bizlere bırakılan en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmalıyız” dedi.

Başkan Aksu açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bugün bağımsızlıktan, özgürlükten, bilimden, çağdaşlıktan söz edebiliyorsak, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz. Cumhuriyet; Türkiye’de yaşayan herkesin ortak değeri ve güvencesidir. Cumhuriyeti zayıflatmak; özgürlükleri, gelişmeyi, hukuku, çağdaş yaşamı zayıflatmaktır. Geleceğe karamsar bakmaktır. İnsan haklarından, kadın haklarından, endişe etmek demektir. Cumhuriyet’in sağladığı imkânlarla, önemli mevkiye gelenlerin, Cumhuriyet’in kazanımları ile yaşayan herkesin Cumhuriyet’e sahip çıkması gerekir. Cumhuriyet’in kuruluşunda tarih yazan Giresunluların, 29 Ekim günü saat 18.00’de bayrağını alıp; “ Cumhuriyetine sahip çık yürüyüşüne” katılmalarını bekliyorum. Giresun olarak, 91 yıl önceki ruhu, coşkuyu göstereceğimize inanıyorum. Tüm Yurttaşlarımın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

29 EKİM 2014 PROGRAMI

Saat 14.00 Şansal Dikmen İmza Günü (Aripsas Kafe- Kazancılar Yokuşu)
Saat 18.00 Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü( Çotanak İlköğretim Okulu -Yeniyol-Atatürk Meydanı)
Saat 19.00 Slayt Gösterisi (Atatürk Meydanı)
Saat 19.30 Halk Oyunları Gösterisi (Atatürk Meydanı)
Saat 20.00 Gökhan Türkmen Konseri (Atatürk Meydanı)

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum