Beni Fark Eder misin? projesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Onur Ateş Anadolu Lisesinde start aldı.

Beni Fark Eder misin? Atakum Kent Konseyi tarafından hazırlanan Beni Fark Eder misin? projesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Onur Ateş Anadolu Lisesinde start aldı

Beni Fark Eder misin? projesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Onur Ateş Anadolu Lisesinde start aldı.
03 Aralık 2014 - 20:05
Beni Fark Eder misin?

Atakum Kent Konseyi tarafından hazırlanan Beni Fark Eder misin? projesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Onur Ateş Anadolu Lisesinde start aldı.

Törene Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Bektaş, Atakum İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Öztürk, Onur Ateş Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Amisos 55 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar engelliler adına yaptığı konuşmasında "Yaşampark'ta yapılan bütün çalışmalar ve sportif faaliyetlerle biz engelliler sosyal hayatın içinde kendimizi ifade ediyoruz. Çalışmalarımızda bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız İshak Taşçı'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, "Bu proje özellikle bedensel engelli öğrencilerin okullarda spor yapma imkanlarından yoksun olmaları nedeni ile okul dışındaki alanlarda spor yapmalarını teşvik etmek, 3 aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile de bir farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Engellilerin yaşam tarzları konusunda bilgisi olmayan akranlarının nasıl sosyalleştikleri veya spor etkinliklerinde bulundukları konusuna yabancı olan öğrencileri bilinçlendirmeyi de kapsamaktadır" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Bugün burada çok özel bir projenin startını vermek için bulunmaktayız. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Atakum ilçemiz Engelsiz yaşam adına örnek kent olmaya başladı ve durum gelişerek devam edecektir. Hepimiz birer engelli adayıyız, bunu yüreğimize ve bilinçaltımıza yerleştirirsek işte o zaman 3 Aralık daha anlamlı hale gelecektir" dedi.

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ağır engellilerin yaptığı ve bir olimpiyat sporu olan Boccia adlı sporu tekerlekli sandalyeye oturarak denediler.

Daha sonra Bakoğlu ve Taşçı'nın yaptığı tenis müsabakası öğrencilerden bol alkış ve tezahürat aldı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ilk ebru denemesini yaptı.

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın Amisos 55 Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar ile birlikte yaptıkları basketbol müsabakası görülmeye değerdi.

Keyifli bir günün sonunda yüzlerde tebessüm, dillerde ise "Beni Fark Eder misin? " vardı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum