BENİM ÜLKEM TÜRKİYE" DİYEREK YARIŞTILAR

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 1 Ağustos 2017 ile 31 Kasım 2017 tarihleri arasında başvuruya açılan ve Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin katıldığı “Benim

BENİM ÜLKEM TÜRKİYE" DİYEREK YARIŞTILAR
21 Aralık 2017 - 20:50
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 1 Ağustos 2017 ile 31 Kasım 2017 tarihleri arasında başvuruya açılan ve Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin katıldığı “Benim Ülkem Türkiye” adlı yarışma büyük ilgi gördü.
Yarışmaya katılan yüzlerce uluslararası öğrencinin fikirlerini sanatları ile birleştirerek ortaya koyduğu eserlerin değerlendirmeleri yapıldı. Kısa film, hikâye ve şiir kategorilerinden oluşan yarışmada uluslararası öğrenciler, kendi pencerelerinden Türkiye’yi anlattılar.
Dereceye giren misafir öğrenciler, 22 Aralık 2017 Cuma günü Ankara Ticaret Odası Salonunda saat:10.00’da gerçekleştirilecek olan törende ödüllerini alacaklar.
Benim Ülkem Türkiye yarışması ödül töreninde T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, T.C. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katılımları ve Türkiye’yi temsilen jüri üyeliği yapan AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Tanıtım ve Medya Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili  Serap Yaşar, AK Parti Çanakkale Milletvekili  Ayhan Gider, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, AK Parti Uşak Milletvekili  Dr. Alim Tunç, TBMM  Genel Sekreter Yardımcısı Erbay Kücet, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Kamu Diplomasisi Kurumu Koordinatörü ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Öztürk, TRT Kürdi Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve Canik Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun takdirleri ile misafir öğrenciler ödüllerine kavuşacak.
Düzenlenen yarışmayla ilgili olarak uluslararası öğrencilerin ikinci vatanı olarak gördükleri Türkiye’yi bir de onların gözünden görmek istediklerini ifade eden UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat şunları kaydetti: “15 Temmuz hain darbe girişiminde en az Türkiye vatandaşı kadar bu vatan için sokağa çıkmış, bu sathın düşmemesi için mücadeleye hazır olduklarını ifade etmiş olan uluslararası öğrenci kardeşlerimizin bu hassasiyetlerini, duygularını, Türkiye’ye bakışlarını hikaye, şiir, kısa film gibi çeşitli iletişim araçlarıyla ifade edebilmelerine imkan sağlamak üzere böyle bir proje ortaya koyduk. Ülkemizde eğitim gören 203 ülkeden 114 bin misafir öğrenci bize Türkiye’yi anlatıyor. Projeye olan teveccüh ve yoğun ilgiden bundan sonraki yıllarda da benzer konularla devam edeceğini düşünüyoruz.”
UDEF
Yarışma organizasyonunu gerçekleştiren UDEF, Aralık 2012’de 11 dernek tarafından kuruldu. UDEF, ülkemizi okumak için tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmayı, onları birbirleriyle kaynaştırmayı, ülkemizde edindikleri birikimleri, farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olmalarına katkı sağlayabilmeyi hedefleyen, 49 şehirde 57 derneğe sahip, uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur.
“Biz bir milletiz” diyerek yola çıkan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu, kısa adıyla UDEF, Türkiye’nin yükselen yörüngesini de temsil ediyor. Değişen Türkiye’nin bölgesel ve küresel tarihinin değişimine de tanıklık ediyor.
57 dernek 25 temsilcisi bulunan UDEF, ülkemizi okumak için tercih eden misafir öğrencilere ev sahipliği yaparak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne yardımcı olmaktadır.
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER
Uluslararası Öğrenci, kendi ülkesi dışında eğitim alan öğrencidir. Dil eğitimi, lise, lisans, yüksek lisans veya doktora, herhangi bir eğitim maksadıyla başka bir ülkeye giden, pasaport taşımak ve ikametgâh izni edinmek gibi resmi prosedürleri yerine getiren öğrencidir.
Dünya genelinde yaklaşık 4 milyon uluslararası öğrenci bulunmaktadır.
Ülkemize öğrenci gelişi 1991’den itibaren hız kazanmıştır. 2012 yılında 52 bin misafir öğrencinin bulunduğu ülkemizde, 2016-2017 verilerine göre 203 Ülkeden 114 bin uluslararası öğrenci bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti uluslararası öğrenci politikası bağlamında 2023 hedef ve beklentileri bu sayının 250 bine çıkması yönündedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum