Beşikdüzü ve Kasabanın şerifi

Beşikdüzü ve Kasabanın şerifi MHP eski milletvekili ve Ak Partili belediye başkanı kasabanın şerifi lakaplı Beşikdüzü belediye başkanı Orhan Bıçakcıoğlu son zamanda geliştirdiği bu lakapla ülke

24 Kasım 2014 - 00:59
Beşikdüzü ve Kasabanın şerifi

MHP eski milletvekili ve Ak Partili belediye başkanı kasabanın şerifi lakaplı Beşikdüzü belediye başkanı Orhan Bıçakcıoğlu son zamanda geliştirdiği bu lakapla ülke gündemine oturmaya çalışmaktadır.

Öncelikle burası 1986 yılında kasaba iken ilçe olmuştur.

Sonrada seçilmiş bir belediye başkanından şerif olmaz! Çünkü şerif eyalet valileri tarafından atamayla gelir…

TC halen üniter devlettir… Eyaletlere bölünmemiştir ve bölmeye de hiç kimsenin gücü yetmez… Her ne kadar da başkan Bıçakcıoğlu yukarıdan atansa bile sonucunda 29 Mart 2014 de halkın oylarıyla seçilerek gelmiştir.

Beşikdüzü ilçesi zamanın milli eğitim bakanı Hasan Ali Yücel’in kurduğu köy enstitüsünün öğretmen okullarına dönüşmesiyle bu ülkenin eğitim ordusuna neferler yetiştirmiştir. Bugün ülkemizin neresine giderseniz gidin Beşikdüzü’nden bir öğretmen muhakkak bulursunuz. 1948 yılında kurulan belediyesi kurulurken ve birçok ilçemizde polis teşkilatı yok iken 1970 yıllarda bu beldede kurulmuş 1987 yılında ilçe olmuş zamanın valisi Giresun Görele Kuşçu köyünden Enver Hızlan ilçenin kuruluş için geldiği Beşikdüzü’nde omuzlara alınınca çok kızmış biz bu milletin omzuna çıkmayız siz bizim başımızın üstündesiniz demişti… İlçenin ilk belediye başkanı Mehmet Can, merhum Mehmet Gözacan, Dr. Mehmet Kalay ve Ramis Uzun’un hizmetlerini hiç kimse unutturamaz. 2000 yılında Mayıs yedisi şenlikleri için balıkçı motorlarıyla denize açılan 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Bu olay günlerce hafızalardan silinmemiştir ve yapılan festivaller de sürekli gündem olmuştur. Bugünkü başkan Dr. Orhan Bıçakcıoğlu seçilmesinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen işçileri torbaya atmak dışında pek de varlık gösterememiştir. Büyükşehir ilçede il özel idaresine bir iş hanı ve gayrimenkullerin selden mal kaçırırcasına büyükşehire devir edilmesi son derece yanlıştır.  Orada bir ilçe belediyesi vardır ve iktidar partisindedir. Bundan belki de başkan Bıçakçıoğlu pek rahatsız değildir ama ilçe halkı rahatsızdır… Bu ilçemizin nüfusu 1980 yıllarda 44.000 lere kadar çıkmışken bugün 22.000 lere inmiştir. Birçok mahallede okullar öğrencisizlik veya taşımalı eğitim nedeniyle kapanmış yıkılmaya bırakılmıştır... Sağlıkta dönüşüm adı altında birçok sağlık ocağı boşaltılmış yıkılmaya bırakılmıştır… Bu ilçe sürekli göç vermektedir… Bu nedenle istihdam, istihdam, istihdam diyoruz… Aksi takdirde bu ilçede ve bu ilde göçü önleyemeyiz!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum