Beşikdüzü

Beşikdüzü Beşikdüzü beldesi zamanın Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in kurduğu Köy Enstitüsünün öğretmen okullarına dönüşmesiyle bu ülkenin eğitim ordusuna neferler yetiştiren belde olarak

17 Eylül 2014 - 18:08
Beşikdüzü

Beşikdüzü beldesi zamanın Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in kurduğu Köy Enstitüsünün öğretmen okullarına dönüşmesiyle bu ülkenin eğitim ordusuna neferler yetiştiren belde olarak adını ülkemize duyurmuştur,

Bugün ülkemizin neresine giderseniz gidin Beşikdüzü’nden bir öğretmen muhakkak bulursunuz. 1948 yılında belediyesi kurulan beldede Hüseyin Ateş uzun yıllar başkanlık yapmıştır.

Bir çok ilçemizde polis teşkilatı yok iken 1970 yıllarda bu beldede kurulmuş 1987 yılında ilçe olmuş zamanın valisi Giresun Görele Kuşçu köyünden Enver Hızlan ilçenin kuruluş için geldiği Beşikdüzü’nde omuzlara alınınca çok kızmış… Biz bu milletin omzuna çıkmayız siz bizim başımızın üstündesiniz demişti… İlçenin ilk belediye başkanı Mehmet Can, merhum Mehmet Gözacan, Dr. Mehmet Kalay ve Ramis Uzun’un hizmetlerini de unutamayız.

2000 yılında Mayıs yedisi şenlikleri için balıkçı motorlarıyla denize açılan 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olay hepimizi derinden üzmüştür, Bu olay günlerce hafızalardan silinmemiştir. Yapılan festivallerde sürekli gündem olmuş.

1999 yerel ve genel seçimleriyle MHP’den TBMM’ye giren bugünkü Başkan Dr. Orhan Bıçakcıoğlu da pek varlık gösteremese de belediye başkanlığında inşallah bir şeyler yapar diye düşünüyoruz. Tabii Büyükşehirden bir şeyler alabilirse!

İlçede il özel idaresine ait menkul ve gayrimenkullerin yangından mal kaçırırcasına Büyükşehre devir edilmesi son derece yanlıştır. Orada bir ilçe belediyesi vardır ve iktidar partisindedir. Bundan belki de Başkan Bıçakçıoğlu rahatsız değildir ama ilçe halkı rahatsızdır.

Bu ilçemizden çıkan çok değerli bürokratları ilim ve bilim adamlarını saymakla bitiremeyiz. Enerji bakanlığı eski müsteşarı Sami Yavuz’un, KTÜ eski Rektörü Ak Parti eski milletvekili Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu’nun da bu ilçemize büyük hizmetleri vardır.

Beşikdüzü Organize Sanayinde arsa dağıtımı bitmiş ancak açılan fabrikaların birkaç tanesi çalışmaktadır. Büyük bir istihdam yoktur. Bu ilçemizin nüfusu 1980 yıllarda 44.000 lere kadar çıkmışken bugün 22.000 lerde. Birçok mahallede okullar öğrencisiz kalmış veya taşımalı eğitim nedeniyle kapanmış yıkılmaya bırakılmıştır. Sağlıkta dönüşüm adı altında birçok sağlık ocağı boşaltılmıştır. Bu ilçe sürekli göç vermektedir. Bu nedenle istihdam, istihdam, istihdam diyoruz.

Aksi takdirde bu ildeki göçü önleyemeyiz!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum