Bi Dünya Öğrenci Samsun'da

Öğrenci buluşmasına Canik damgası Samsun'da düzenlenen '8

Bi Dünya Öğrenci Samsun'da
09 Mayıs 2015 - 20:20
Öğrenci buluşmasına Canik damgası

Samsun'da düzenlenen '8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na, Canik Belediyesi'nin standı damga vurdu. Etkinliğin ilk gününde misafir öğrencilerin stantlarını gezerek karanfil dağıtan Başkan Genç, kültürlerin Samsun'da buluşmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi

[gallery ids="27169,27170,27171,27172"]

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda "Bi Dünya Öğrenci Samsun'da" adı altında düzenlenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) öğrenim gören Ortadoğu, Orta Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslardan gelen misafir öğrencilerin stantlarının yer aldığı '8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na Canik Belediyesi'nin standı damga vurdu. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen etkinliğe Canik Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da stant kurarak katıldı.

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yoğun ilgi gören 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışına Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eski Devlet Bakanı ve Ak Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ünal Kaya katıldı. Açılış öncesi konuşan Başkan Genç, farklı kültürlerin biraraya gelme imkânı bulduğu organizasyonun son derece anlamlı olduğunu belirtti.

[gallery ids="27168"]

HER ÖĞRENCİ DEĞERLİ

Başkan Osman Genç, "Şehrimizde misafir olan öğrencilerin her biri bizim için çok değerli. Çünkü ülkelerine döndüklerinde şehrimizi tanıtma imkânı sağlayacaklar. Artık şehirler yarıştığı bu çağda bu tür etkinlikler önem taşıyor. Biz de Canik Belediyesi olarak böyle bir organizasyonun içinde olmaktan ve katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Böyle bir etkinliği gerçekleştiren Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

STANDLARI GEZDİ, PİLAV DAĞITTI

Konuşmaların ardından Başkan Genç, Milletvekili Adayı Demircan ve diğer protokol üyeleri, 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Başkan Osman Genç, tek tek stantları gezdi ve öğrencilerle sohbet etti. Bayanlara Anneler Günü nedeniyle karanfil de dağıtan Başkan Genç, stantlarda yoğun ilgi gördü. Daha sonra AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan, Canik Belediyesi'nin standına misafir oldu. Başkan Genç ve Demircan birlikte vatandaşlara pilav dağıttı.

  1. Uluslararası Öğrenci Buluşması 10 Mayıs Pazar günü saat 18.00’de son bulacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum