BIKMADAN, USANMADAN TALEPLERİNİZİ İLETİN

Muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Samsun’un Terme ilçesindeki Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'nda bir gelindi

BIKMADAN, USANMADAN TALEPLERİNİZİ İLETİN
12 Ocak 2017 - 19:53
4Muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Samsun’un Terme ilçesindeki Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'nda bir gelindi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından namlusunu halka çevirenlere selam durmayan aziz milletimizin Çanakkale’ye eş kahramanlık destanını anlatan “15 Temmuz, Bir İhanet Öyküsü, Tarihi Değiştiren Direniş” belgeseli gösterildi.
YOLLARI BETON YOLLAR İLE KAVUŞTURDUK
İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelge kapsamında gerçekleştirilen Muhtarlarla İstişare Toplantılarının üçüncüsü Terme’de gerçekleştirildi. Terme’nin tüm mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen ve sorunları dinleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kentin her noktasını adım adım geziyorum. İlçelerdeki hatta ve hatta mahallelerdeki yol sorunlarından bilgim var. Bunların giderilmesi için aciliyet gereken yerleri başa alarak bir sıralama yaptık. İlk etapta acil yapılması gereken yolları beton yollar ile kavuşturduk. Şunu asla unutmamak lazım; ilimizin de, devletimizin de imkânları hiçbir zaman sınırsız değildir. Ama talepler her zaman sınırsız. Vatandaşımız hak ettiği gibi yaşamak için her zaman yapılanın daha iyisini istiyor. İstemekte haklılarda. Biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak imkânlarımız dâhilinde onlara hak ettikleri yaşama ortamını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
2ASFALT MAHALLELERDE YETERSİZ KALIYOR
Samsun’da yol yapım çalışmalarında asfalt yerine beton yolun tercih edilmesinin altında yatan sebepleri de açıklayan Başkan Yılmaz, “Görevi devraldığımız 2014 yılından bu yana önemli bir mesafe kat ettik. Özellikle altyapı ve yol çalışmalarında büyük ilerleme gösterdik. Bunu önümüzdeki süreç içerisinde de devam ettireceğiz. Ancak köylerimizde sathi kaplama asfalt artık yetersiz hale geldi. Çünkü köy yollarındaki trafik arttı. Artık sadece traktörlerle değil, kamyonlarla hatta tırlarla malzemeler taşınmaya başlandı. Yapılan evlerin inşaat malzemeleri, tuğlaları, kumları kamyonlarla taşınıyor. Kamyonlar devlet yollarını kullandığı gibi köy yollarını kullanıyor. Bu da asfaltın kısa sürede bozulmasına sebep oluyor. Hal böyle olunca, bu iş asfaltla olmayacak mahallelerimize beton yol yapalım dedik. Başladığımız günden bu yana Samsun’un sorumluluk alanımızda bulunan yol ağının yüzde yirmisini yeniledik. Geri kalan kısımlar daha hızlı bir şekilde önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanacak. Hizmetkârlık ruhuyla, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın hayır dualarını alarak bu işleri en kısa zamanda bitireceğiz” diye konuştu.
1MUHTARIN EN ÖNEMLİ HİZMET ARACI İLİŞKİ SERMAYESİDİR
Muhtarlığın zor bir görev olduğunu ama demokrasinin en uç noktalarından birisi olduğunu da söyleyen Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Muhtarlar demokrasimizin en uç birimindeki seçilmiş neferlerdir. Vatandaşlarımız kendisine oy verdiği için ilk olarak muhtarı muhatap görür sorunları kendisine iletir. Ama muhtarın makinesi yoktur, personeli yoktur, ödeneği yoktur. O yüzden hiçbir zaman net bir cevap veremez vatandaşa. Muhtar bismillah der telefonuyla ilçe belediye başkanını arar, kaymakamı arar, meclis üyelerini arar, büyükşehir belediye başkanını arar. Bu süreçte hizmeti başlatmaya çalışır. Muhtarın en önemli hizmet aracı ilişki sermayesidir. Kurduğu dostluklar, kurduğu iletişim işleri kolaylaştırır. O bakımdan muhtarlarıma rica ediyorum hiç bıkmadan, usanmadan taleplerinizi uygun bir şekilde ilgililerine iletin. Hizmet konusunda taleplerinizin yerine gelmesi için gayret ve çaba içerisinde olun. Bunda ayıp olan, günah olan hiçbir şey yok. Ama talep edeceğiniz işleri önemine göre sıraya koyun. Planlanmış olan işlerin aksayan taraflarını objektif bir şekilde ilgililerine söyleyin ki, ona göre önlemlerimizi alalım. Biz bu millete hizmetkârlık yapmak üzere buradayız. Bizim makam ve mevkimizin önemi yok. Seçilmiş ve atanmışlar olarak memleketimizi daha güzel bir geleceğe hazırlamak için büyük adımlar atmaya çalışıyoruz. Bu noktada her zaman sizin desteklerinizi bekliyoruz.”
3TÜRKİYE ÜZERİNDE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR
Buraya gelirken Sayın Cumhurbaşkanımız bu günde yine muhtarlara hitap ettiğini belirten Vali İbrahim Şahin, "Sayın   Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz sırayla bütün muhtarlarınızı çağıracak. Cumhurbaşkanımız ile hepinizin birlikte olmak için sabırsızlandığını biliyorum. Cumhurbaşkanımız söyleminde emekli olduktan sonra oturacak bir insan olmadığını bizlerin içinde olacağını söyledi. Dost bildiğimiz düşmanlar, bayrağımızın altına sığınmış hainler, asker elbisesi giymiş ve çok kutsal bir görevi ifa ettiğini zannettiğiniz insanları hepimiz el birliği ile gördük. 15 Temmuz gecesini biz başarılı bir şekilde atlattık. 15 Temmuz bizim aslında ikinci Kurtuluş Savaşımızdır. 19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim Bayramlarını nasıl kutluyorsak, 15 Temmuz’u da aynı şekilde kutlayacağız. 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz süreci bize bir şeyi gösterdi. 15 Temmuz akşamını şükürler olsun ki, Samsun halkı başarıyla, kahramanca atlattı. Ben buradan bir kez daha Samsun halkına teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bugünlerde Türkiye zor bir süreçten geçiyor, bunları hep birlikte aşacağız. Gün birlik ve beraberlik günüdür" diye ifade etti.
DAHA CİDDİ ŞEYLER ÜRETMEMİZ GEREKİYOR
Değerli Muhtarlar; Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarla düzenli toplantılar yaptığını vurgulayan Vali Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte siz değerli muhtarlarımızla buluşup, sohbet edip fikir alışverişinde bulunacağız. Bu toplantılarımız sizlerle biraz dertleşme toplantılarıdır. Bizim bu toplantılarda ki, asıl gayemiz demokrasinin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinlemektir. Bu gün fırsat bulduk ve sizlerle bir araya geldik. Vatanımız için, ülkemiz için, bayrağımız için hepimizin 24 saat çalışması gerekiyor. Bu son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyorsunuz. Değerli Muhtarlar; buradan evinize döndüğünüzde, okuması gerekenlerin çok okuması, çalışması gerekenlerin çok çalışması, düşünmesi gerekenleri daha çok düşünmemiz gerekiyor ki biz mesafe alalım. Aksi takdirde başka ülkelerin sömürge aracı oluruz. Gelirler bizim cebimizden paraları alırlar ufak, ufak götürürler. Bizim artık yavaş, yavaş daha nitelikli tarım yapmamız gerekiyor. Daha ciddi şeyler üretmemiz gerekiyor. Bu bizim üçüncü muhtarlar toplantımız. Bu toplantının ve bundan sonra muhtarlarla yapacağımız toplantıların ilçelerimize, şehrimize, ülkemize ve insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah yeni yılınız sağlıklı, bereketli ve huzurlu geçer. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.
Konuşmalarının ardından Terme ilçesinin mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a aktardılar. Toplantının ardından Terme Eski Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Toplantıya Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Gurup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçe protokol üyeleri ve Terme ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum