BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ İÇİN SON ADIM ATILDI

BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ İÇİN SON ADIM ATILDI

BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ İÇİN SON ADIM ATILDI
01 Temmuz 2014 - 15:43
BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ İÇİN SON ADIM ATILDI.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak arasında Ankara’da imzalanan protokol ile Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin kurulması için son aşamada tamamlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bir süre önce başlattığı “Bilim Merkezleri Projesi” kapsamında bir süre önce Samsun’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) uzman heyeti, Başkan Yılmaz'ı ziyaret etmiş ve Yılmaz’a bilgi vermişlerdi.

TÜBİTAK öncülüğünde sürdürülen projeye ilişkin bakanlık, 1 Milyar Dolar bütçe ayırmış ve 16 büyükşehir Belediyesine destek programı proje çağrısı yapmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın proje davetini kabul eden ilk 7 Büyükşehir Belediyesi'nden birisi de  Samsun Büyükşehir Belediyesi olmuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın büyük önem verdiği Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi Projesi ile ilgili olarak TÜBİTAK’la yapılması gereken protokolün imzaları Ankara’da TÜBİTAK merkez binasında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ile Başkan Yılmaz arasında atıldı. İmza törenine Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ ile Bilim ve Toplum Programları Müdürü Osman Topaç da katıldılar.

Projeye TÜBİTAK olarak 19 Milyon TL destek vereceklerini söyleyen TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, projenin ve imzalanan protokolün herkes için hayırlı olmasını dileyek, projenin her yaştan, farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturup, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getireceğini söyledi

“GENÇLERİN ENERJİLERİNİ BİLİME YÖNLENDİRECEĞİZ”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, hayata geçirecekleri proje ile bilim ve teknoloji alanlarında farkındalık oluşturmak ve böylece çocukların ve gençlerin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak istediklerini ifade ederek, ''Bilimi seven bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Çocukların kötü çevre ve alışkanlıklara bulaşmamaları için ilgilerini bilim ve teknolojiye çekeceğiz. Bu bağlamda projeye büyük önem veriyoruz. Bu proje ile onların görme, işitme ve dokunma duyularına doğrudan hitap etmek sureti ile toplum yaşamında daha başarılı ve bilgili bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Yeni yetişen genç nesle bilimi sevdirmek ve bilimi kolayca anlamalarını sağlamaya yönelik görsel ve deneysel sunumlar hazırlamayı, ilköğretimden başlayarak toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma, yaratıcılık ve analiz yeteneğini özendirmeyi, toplumda bilimsel farkındalık düzeyini artırarak, toplumun bilimsel ve teknolojik konulara olan ilgisini yükseltmeyi, bilim ve teknolojinin gündelik yaşamda kullanım alanlarını göstermeyi, öncelikle kent halkı ve öğrenciler için hizmet verecek olan kurumun, giderek bölgesel bir özellik kazanarak, çevre illere de hizmet verecek bir çeşit ‘Bilim Turizmi’ oluşumunu sağlamayı ve çocuklar ve toplum ile bilim adamları arasında tüm tarafların faydalanabildiği bir ara yüz oluşturmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum