BİN SÜLÜN KUŞU DOĞAYA SALINDI

Vali Osman Kaymak, Terme Gölardı Av Koruma Kontrol Merkezi’nde yetiştirilen sülün kuşlarının tabiata salınması törenine katıldı

BİN SÜLÜN KUŞU DOĞAYA SALINDI
09 Eylül 2017 - 09:49
Vali Osman Kaymak, Terme Gölardı Av Koruma Kontrol Merkezi’nde yetiştirilen sülün kuşlarının tabiata salınması törenine katıldı.
Vali Osman Kaymak XI. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürlüğü ‘Terme Gölardı Av Koruma Kontrol Merkezi’  Sülün Üretme İstasyonunda yetiştirilen bin sülünü tabiata saldı. Sülün salmaya  ayrıca Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Sıddık Kılınçer, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve ilgili yetkililer katıldı.
EMEĞİ GEÇEN TÜM ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Doğa Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün Parkında yetiştirilen bin adet sülünü doğaya saldıklarını belirten Vali Osman Kaymak," Biliyorsunuz sülün bölgemizin karakteristik kuşlarından birisi ve cinsi yok olmak üzere olan bir kuş türü. Burada bundan sonra da sürekli olarak üreterek doğaya salacağız. Bugün bin âdetini saldık, üretim işi devam edecek. Türleri yok olmak üzere olan bu kuşları biz doğaya salıyoruz ama bir yandan da maalesef avcılar tarafından öldürülüyor. Avcı arkadaşlardan ricamız kuşlara yaşama şansı versinler. Çünkü bu kuşlar doğanın önemli bir parçasıdır. Bu sülünlerin üretilip doğaya salınmasına emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.  Önceden bu kuşlar başka yerde yetiştirilip buraya getiriliyor ve doğaya salınıyordu, fakat şimdi burada kuluçka halinden başlayıp büyüyene kadar buradaki doğal ortamda yetiştirilecekler ve sülünleri doğaya salma işlemimiz zaman, zaman devam edecek. Gelecek yıllarda sayılarının daha çok artacağını düşünüyoruz“ dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum