BİR AKİF YETMEZ, BİNLERCESİNİ YETİŞTİRİYORUZ…

Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Ömer Akkoyun İstiklal marşının kabulünün yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklama; Milleti millet yapan unsurlardan biri olan, özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü

BİR AKİF YETMEZ, BİNLERCESİNİ YETİŞTİRİYORUZ…
11 Mart 2015 - 19:56
Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Ömer Akkoyun İstiklal marşının kabulünün yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklama;

Milleti millet yapan unsurlardan biri olan, özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü ana unsurlarımızdan,  mensubu olduğumuz şerefli  Türk Milleti’nin mensupları olarak uğruna ölümü göze aldığımız, namus ve şeref davamız olan devlet, vatan, bayrak ve bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızın kabulünün 94.yılını kutluyoruz.

Milli Marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir vesikadır. O nedenle bu topraklarda yaşayan her fert, İstiklal Marşı’nda Akif’in üzerine basa basa vurguladığı değerlere sahip çıkmak suretiyle kendisine armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmelidir.

İstiklal Marşı ve yazıldığı Tacettin Dergâhı biz Alperenler için farklı bir mana daha ihtiva etmektedir. Alperenlerin ve Türk dünyasının ebedi lideri Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinin İstiklal Marşımızın yazıldığı yer olan Tacettin Dergâhında bulunması buranın bizler için önemini daha da arttırmıştır.

Alperen Ocakları olarak temennimiz bu necip milletin bir daha İstiklal Marşı yazma zarureti hissetmemesidir. Fakat milletimizin Akif’in İstiklal Marşımızı yazarken büründüğü ruha ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. O nedenle bu millet için ne bir Akif ve ne de bir Muhsin yeterlidir. Binlercesini yetiştirmek, yarının büyük Türkiye’si ve medeniyetler beşiği Anadolu’nun muhafazası için elzemdir. Alperen Ocakları olarak birinci vazifemiz bu birlik beraberliğin teminatı, milli ve manevi değerlerimizin muhafızı, Anadolu kalesinin kilidi; mayasını şehit kanıyla sulanmış bu topraklardan, gayesini bütün insanlığı kucaklayan İslam anlayışından ve heyecanlarını yarının Büyük Türkiye’si mefkûresinden alan binlerce Akif ve Muhsin yetiştirmektir.

Şimdi atalarımızın, “Bir millet her nesilde yeniden doğar” sözünden hareketle İstiklal Mücadelemizin ölümsüz destanı, bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olan İstiklal Marşımızın ruhunu genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır.

Bu vesile ile Alperen Ocakları olarak İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy‘u ve bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum