Bir Rüya Gerçek Oldu

Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, düzenlenen törenle hizmete açıldı

Bir Rüya Gerçek Oldu
23 Mayıs 2015 - 16:10
Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Ordu-Giresun Havalimanı açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Ordu Valisi Vali İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu alana inmeden önce, uçağın kokpit camından Ordu-Giresun Havalimanı’nı incelerken, tarifeli seferlerin başlamasıyla birlikte yolcular da havalimanına geldi. Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan havalanan ‘Kırşehir’ isimli ilk tarifeli uçağı, sabah saatlerinde Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yaptı. Tarifeli uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na inen yolcular, çiçeklerle karşılandı. Tarifeli Açılış gününe bilet alarak havalimanına gelen yolcular iç ve dış hatlar kapısından içeri alındı.
Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek, dünyanın üçüncü havalimanı olma özelliliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nın hayırlı olması dileğinde bulunarak, Ordu-Giresun Havalimanı’nın prestij bir proje olduğunu belirtti ve “Bugün tarihe tanıklık ediyoruz” dedi.
Havaalanının yapılış hikâyesini de anlatarak konuşmasına başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “50 yıldır beklenen hayalin bugün gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun talimatı 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin görüşmelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapıldığı günlerden bir gece, saat 01.30’da Sayın Cumhurbaşkanımız, o dönemin başbakanı tarafından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a talimat vermesiyle başladı ve ondan sonra da hızla devam etti. Öyle muhteşem bir yatırım ki, dünyada sayılı örnekleri olması açısından son derece önemli. Şu anda dünyanın ilgisini çeken bir yatırım. Eğer, Ordu ve Giresun halkı bu projeyi candan istemiş olmasaydı bugün gerçekleşmezdi. Bu nedenle en büyük teşekkür Ordu ve Giresun halkının” şeklinde konuştu.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ise konuşmasında, ”Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ne Karadeniz Bölgesi'nde artan ulaşım talebini karşılamak amacıyla yaklaşık 4 yıl önce başlandı. Projede görev alan Türk mühendisler ilkleri gerçekleştirdi. 2 milyon 250 bin metrekare alan dolduruldu. Yaklaşık 36 milyon ton taş kullanıldı. Ordu-Giresun Havalimanı’nı Türkiye’nin 54’üncü havalimanıdır” diye konuştu.
Bu muhteşem günde, bu tarihi günde böylesine güzel bir projenin hayata geçmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum” diyerek, konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”Havalimanımız, sadece Ordu ve Giresun için değil, Karadeniz ve ülkemiz içinde büyük katkılar sunacak bir prestij projesi” dedi ve Hayırlı olması temennisinde bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ”Bugün sadece açılış değil, bir aşkın, bir sevdanın, bir tarihin yazıldığı gün. Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye’nin 54’üncü havalimanı. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi birbirine bağlıyoruz. Ordu ve Giresun halkına kazasız, belasız yolculuklar diliyorum. Lojistik merkezler kuruyoruz. Şu ana kadar 8 lojistik merkez kurduk. Afrika'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya ne kadar kültürel aktarım yapılıyorsa bu Türkiye üzerinden yapılıyor ve Türkiye üzerinden yapılacak. Mega projeleri harekete geçireceğiz. Ordu-Giresun Havalimanımız hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Gözün aydın olsun Ordu. Gözün aydın olsun Giresun. Gözün aydın olsun Karadeniz. Mutluyuz, Ordu-Giresun Havalimanını açıyoruz. Artık bu millete efendi olmanın değil hizmetkâr olmanın hazzını duyuyoruz bu eserlerle” diye konuştu.
Türkiye’de 26 olan havaalanı sayısının 54’e çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu ve Giresun için tarihi bir gün. Hayal edilemeyen bir proje gerçek oldu. Ordu-Giresun Havalimanı hayırlı olsun” diyerek, sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının, kurdele kesimi yapılarak açılışı gerçekleştirildi.
Havalimanını yıllardır hasretle bekleyen Ordulu ve Giresunlular, havalimanı giriş kapısında sık sık fotoğraf çekerek bu anı kaydettiler ve havalimanının açılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Artık memleketimize günübirlik gelerek yöresel yemeklerimizi tadacak, sıla hasretini gidereceğiz. Yıllardır hasretle beklediğimiz bu anı yaşamak çok güzel bir duygu” diyerek, düşüncelerini dile getirdiler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum