Bir sivil toplum kuruluşu daha Samsun'da hizmet veren derneklere ilave oldu.

STK’ların ÖNEMİ Bir sivil toplum kuruluşu daha Samsun’da hizmet veren derneklere ilave oldu

Bir sivil toplum kuruluşu daha Samsun'da hizmet veren derneklere ilave oldu.
10 Aralık 2014 - 21:36
STK’ların ÖNEMİ

Bir sivil toplum kuruluşu daha Samsun’da hizmet veren derneklere ilave oldu.
Mehmet Bülbül’ün başkanı olduğu “Neva Kültür ve Sanat Derneği”  topluma hizmet sunmak için startını verdi.
Daha önce “Neva Kültür ve Sanat Merkezi” adı altında sunulan hizmetler, bundan böyle artık,  biraz daha profesyonelce söz konusu derneğin adı altında verilecek.
Derneğin hizmetlerini, ilgili ve yetkililerini tanıyorum, sundukları hizmetleri de yakından biliyorum.
Daha önce bir takım programlarına katıldığım, Ensar Bülbül kardeşimizin “Ney” eşliğinde sunduğu Tasavvuf Müziğinden çok etkilendiğim hizmetleriyle ilgili bazı faaliyetlerine şahit olmuş, mutluluk duymuştum.
Bu grup artık faaliyetlerini daha geniş kapsamlı yürütecektir, öyle ümit ediyorum.
Faaliyetleri arasında, Geleneksel El Sanatları, Hüsnühat, Tezhip, Türk Tasavvuf Müziği ve “NEY” eşliğinde diğer müzik kursları olacaktır.
Amaçlarını, “İnsanların gönlünde yer tutmak” olarak belirlemiş dernek kurucuları, bütün gayretlerini de bu hedefe ulaşmak için harcamaya karar vermişler hep birlikte ekip olarak.
Toplumda Kültür ve Sanat merkezli bir anlayışın oluşmasına vesile olmak istiyorlar faaliyetlerini sunarak.
Kursların verimli ve başarılı olması için de her konunun uzmanlarını ders hocası olarak görevlendirmişler yasal prosedürle.
Mütevazı bir açılış programı düzenlemiş dernek yetkilileri. Seçkin davetlilerden oluşan bir grup vardı açılış programında. Kahvaltı verdiler ve derneğin amaçlarıyla faaliyet alanlarını anlattılar kahvaltı esnasında davetlilere. Yerlerinin küçüklüğü nedeniyle çok arzu etmelerine rağmen fazla kimseyi davet edemediler açılış programına. O nedenle mütevazı bir program dedik. Bu mütevazı programda kendilerini, hedeflerini ve amaçlarını anlatıp, muhtemel ihtiyaçlarıyla ilgili de satır arası bilgi verdiler.
Doyurucu bir açılış, değerlendirme ve faydalı bir sohbet ortamı oluşturdular. Tebrik ediyorum dernek yetkililerini, başta dernek başkanı Mehmet Bülbül abimiz olmak üzere.
İlkadım Belediye Başkanı Sayın Erdoğan TOK da davetliler arasındaydı kurmay ekibi ve yakın çalışma arkadaşlarıyla.
Sayın Başkan Erdoğan TOK, davetlileri etkileyen, belediye hizmet ve çalışmalarını konu alan güzel bir konuşma yaptı.
Diksiyon ve bunu tamamlayan hatipliği de güzel olan sayın başkanın, kısa ama özlü konuşması, başkanı olduğu  belediye hizmet ve çalışmalarını anlamamıza yetti.
Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili tecrübesi de bulunan Sayın Başkan, dernek faaliyetlerinin önemini biliyor, derneklere sahip çıkılması gerektiğine inanıyor, imkan ve mevzuatın sınırları ölçüsünde katkıda da bulunuyor. Konuşması böyle özetlenebilir kanaatimce. Geçmiş dönemden bu konudaki yaklaşımını bildiğimiz ve kendisini yakından tanıdığımız sayın başkanın derneklerin çalışmaları için bir önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Bunu ifade ederken, imkân ve mevzuatın da dikkate alınması gerektiğini biliyoruz.
İlkadım Belediye hizmet sınırları içerisinde, bu çalışma döneminde, hem vatandaş adına katma değerin, hem belediye gelirlerinin, hem de çevresel güzelliklerin dikkate alınacağı, sonuçları millet için hayırlı ve verimli olacak çalışmaların hızla yapılıp, sonuçlanacağını bir sürece şahit olacağız. Sayın başkanın net, iddialı ve kararlı konuşma ve hizmet duruşundan bu sonucu çıkarttık. Başarılı olması için, başta çalışma ekibi olmak üzere, STK ve vatandaşların katkısı çok önem arz edecektir.
Biz, fırsatlarımız ve gücümüz ölçüsünde sayın başkanın hayırlı hizmetlerinin yanında ve destekçisi olacağız.
Bu  vesileyle, açılışı yapılan Neva Kültür ve Sanat Derneğinin yapacağı hizmet ve faaliyetlerinde kendilerine başarılar diliyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum