BİRBİRİNDEN AYIRMAK TÜRK TARİHİNE İHANETTİR!

ATATÜRK VE ALPARSLAN’I BİRBİRİNDEN AYIRMAK TÜRK TARİHİNE NETTİR

BİRBİRİNDEN AYIRMAK TÜRK TARİHİNE İHANETTİR!
26 Ağustos 2018 - 20:06
ATATÜRK VE ALPARSLAN’I BİRBİRİNDEN AYIRMAK TÜRK TARİHİNE İHANETTİR.
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun eski il Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Muharebesi ve 26 Ağustos 1922 Büyük taarruz ve büyük zaferin başlangıcıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.
Bu iki büyük zaferin, birbirini gölgeleyecek bir durumu olmadığına dikkat çeken Akcagöz, “Anadolu’nun kapılarını bize açan, bu toprakları bize yurt yapan büyük komutan Alparslan ile ya istiklal ya ölüm şiarıyla yollara düşen ve kanımızın son damlası ile toprağı sulamadıkça vatan terk edilemez diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk arasında bir ayrım yapmaya kalkmak, bu iki büyük zaferi birbiriyle yarıştırmak, Türk tarihine ihanettir. 1071’de bize vatan olarak emanet bırakılan bu toprakların, 1.dünya savaşı sonrasında işgal edildiğini görmemek, büyük bir körlüktür. Mustafa Kemal’in büyük taarruz emri, işgaldeki vatan toprağını kurtaracak büyük bir askeri ve siyasi adımdır. İşgal, teslimiyet demektir. İşgalden kurtulamadığı müddetçe, ne 1071’in, ne de 1453’ün anlamı vardır. O halde, bugün bu kör cehalet içinde bulunanlar bilmelidir ki, 1071’i de, 1453’ü de diri tutan, 26 Ağustos 1922 tarihinde verilen büyük taarruz emridir. Başkomutanlık meydan muharebesini kazanamasaydık, Malazgirt muharebesini mi kutlayabilecektik? O nedenle, Türk tarihini kendi siyasi anlayışlarına göre şekillendirmek isteyenler bilmelidir ki, milleti bu şekilde bölmeye ve farklı bir tarih yaratmaya kimsenin hakkı yoktur. Malazgirt zaferi de, büyük taarruz da kutlu olsun. İki büyük komutanı; Alparslan ve Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
ATATÜRKSÜZ KLİBİ YAYINDAN KALDIRIN
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yayınladığı 30 Ağustos tanıtım klibinde Atatürk’ün olmadığını da hatırlatan Tufan Akcagöz, “Silahlı Kuvvetlerin yayınladığı 30 Ağustos tanıtım klibinde Atatürk yok. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değildir. Bu bir gaf veya hata diye açıklanıyorsa, böyle fahiş bir hatayı kabul etmek de mümkün değildir. ‘Bu, ilk klip; sonrasında Atatürk de olacak’ açıklamaları durumu kurtarmaya yetmez. 30 Ağustos için hazırlanan her görselde Atatürk olacak ve olmalıdır. Yaşadığımız bu durum, memleketin nereden nereye geldiğini görmek adına örnek teşkil etmektedir. Bizi kurtuluşa götüren önemli gün ve haftalarda devlet protokollerindeki yerlerini vekillerine bırakanlardan, iyi niyet beklemiyoruz. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri hepimizin ortak paydasıdır ve attığı her adımı Türk milleti adına attığını asla unutmamalıdır. Atatürk’süz bir Türk tarihi yaratmak mümkün değildir. Bunun benzerini daha önce de yaşadık. Atatürk’süz Çanakkale savaşı anlatanları gördük. Yakın tarihin bizi kurtuluşa ve kuruluşa taşıyan gerçekleriyle dalga geçmek kimsenin haddi değildir. TSK, Atatürk’ün içinde olmadığı 30 Ağustos klibini derhal yayından kaldırmalıdır“ diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum