Birinci Hedefimiz Kesinlikle Süper Lig'de Kalmak.

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Pazar günü oynanacak olan Beşiktaş A.Ş. maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak açıklamalarda bulundu.

Birinci Hedefimiz Kesinlikle Süper Lig'de Kalmak.
09 Ağustos 2024 - 17:10
Teknik Direktörümüz Thomas Reis, "Beşiktaş hakkında söyleyebileceğim şey, iyi bir takım oldukları ve bunu son oynadıkları maçta gösterdiler. Biz de iyi bir takımız. Sezon öncesinde çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Böyle bir rakibe karşı kendi evimizde ilk maçı oynayacak olmamızın avantajlı olduğunu düşünüyorum.
Kayseri'de güzel ve çok verimli bir sezon öncesi kampı geçirdik. Hava gayet iyiydi ve çalışmalarımızı en iyi şekilde değerlendirdik. Oyuncularımızın performansının her geçen gün daha iyiye gittiğini görüyorum. Evet, buraya yeni geldim ve bu benim bu ülkedeki ilk senem. Felsefemi kulübe ve oyuncularıma aktarmaya çalışıyorum. Hafta hafta kesinlikle daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim.
Bizim için iyi performans sergilemek çok önemli. Bunu istiyoruz. Tabii işleri çok zorlaştırmak istemiyorum ama transfer yasağımız nedeniyle zor bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ancak bunu bir bahane olarak kabul etmiyorum. Bu sebepten dolayı, birinci hedefimiz kesinlikle Süper Lig'de kalmak. Beşiktaş maçıyla başlayacak olan serüvende, her maçta en iyi performansı göstererek bunu başaracağımıza inanıyorum.
Genç oyuncularımızın biraz zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ancak bize katıldıkları ilk günden itibaren çok iyi antrenmanlar yaptılar ve çok iyi performans sergilediler. Bu dönemde bazı oyuncuların daha öne çıktığını gözlemledik. Ancak kesinlikle gelecekte Samsunspor için önemli oyuncular olacaklarına inanıyorum. Bu sene onlar için Süper Lig'de oynamak güzel bir fırsat olacak. Umarım Süper Lig serüvenimizde bize destek olurlar. Onların başarılı olmasını ve kulübümüze katkı sağlamalarını istiyorum.
Şu an kadroda yer almayacak ya da lisansı çıkmamış oyuncularla ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Oynayan oyuncularla ilgili konuşmak istiyorum çünkü Beşiktaş'a karşı önemli bir maça çıkacağız. Benito Raman hakkında sadece şunu söyleyebilirim: Çok fazla sakatlığı nedeniyle birçok antrenmanı kaçırdı. Onun biraz daha antrenman yapmasını istiyorum.
Bir transfer yasağımız var ve Beşiktaş'ın böyle bir problemi yok. İyi bir rakibe karşı oynayacağız. Ancak felsefemde şu var: Defansı birlikte yapacağız, ofansı birlikte yapacağız. Eğer iyi bir sonuç almak istiyorsak, onlara karşı beraber hareket etmeliyiz. Eğer bunu iyi yaparsak, taraftarımızın desteğiyle kendi evimizde oynayacağımız maçtan iyi bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Puan veya puanlar almaya çalışacağız. Her puanın önemi büyük olacak.

Buraya gelmeden önce Markus Gisdol ile konuşma fırsatım oldu. Kendisi çok iyi bir insan ve burada çok güzel işler yaptı. Ben de aynısını burada tekrarlamak ve takımı ligde bırakmak istiyorum. Taraftarımızla ilgili de çok güzel şeyler anlattı ve buraya gelmeden önce videoları izleme fırsatım oldu. Çok güzel bir ambiyans oluşturuyorlar. Sadece ben değil, teknik ekibim, kulüpteki herkes, oyuncularım bu atmosferi sabırsızlıkla bekliyor diyebilirim. Umarım sezon boyunca taraftarımızın desteğini arkamızda hisseder ve çok güzel bir sezon geçiririz.
Açıkçası buraya geldikten sonra beklediğimden daha fazla pozitif şey gördüm. Çok güzel şeyler yaşadım. Evet, Markus Gisdol’un geçen sene burada olduğu dönemde takımın içinde bulunduğu durum ile şu anki durum arasında fark var. Onun felsefesinde belki biraz daha uzun top oynamak vardı ve bunu güzel yaparak başarılı oldular. Ancak benim felsefemde biraz daha topla oynamak ve daha fazla topa sahip olmak var. Şehirle ilgili de söyleyebileceğim şey, şehir gayet güzel. Hava zaten inanılmaz, görüyorsunuz. Bu şehre, sezon boyunca elde edeceğimiz başarılarla borcumu ödemek istiyorum. Başarılarla bu borcumu ödemeyi hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum